Γυναικεία πινελιά…καρκίνος

Ας καλωσορίσουμε τις γυναίκες Καρκίνους, τις ευαίσθητες και γεμάτες κατανόηση, τα πιο ευπροσάρμοστα κορίτσια του ζωδιακού κύκλου! Πάντα πιστές και διαισθητικές!

Είστε κορίτσια του σπιτιού με λίγα λόγια. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας, η ζεστή φωλίτσα σας, η ψυχή σας όλη! Αν μιλήσουμε για την κουζίνα, ε τότε πετύχαμε την καρδιά του σπιτιού σας!!!

Θα σας προτείναμε μια κουζίνα σε παλ χρώματα που σας αρέσουν πολύ, με χίλια δυο βαζάκια ντυμένα με κορδελάκια, δαντέλες στα ραφάκια κι ένα σωρό βιβλία μαγειρικής. Ναι, φτιάξτε δύο γερά ράφια κάτω απ΄τις μαρμελαδίτσες και τα γλυκά του κουταλιού, ικανά να αντέξουν τη μικρή βιβλιοθήκη της κουζίνας σας. Χρωματίστε με ένα απαλό ροδακινί τον τοίχο και βάλτε λίγο χρώμα στα ντουλάπια σας έτσι για μια «τσαχπίνικη» πινελιά. Μη το θεωρήσετε ότι θα είναι έντονο το contrast….δύο τόνους πιο σκούρο απ΄το χρωματάκι του τοίχου…γνωρίζουμε ότι δεν σας αρέσουν οι «δυνατές» αντιθέσεις…

Το καθιστικό σας θα σας συμβουλεύαμε λίγο πιο έντονο όσο αφορά τους τοίχους, ίσως λιγάκι προς το πορτοκαλί…έτσι για να δώσει τη ζεστασιά που αποζητάτε…. Ένας καφέ σκούρος καναπές ή ακόμη ένας κεραμυδί,  ή κι ένας πράσινος, μεγάλος κι ευρύχωρος θα ήταν ότι πρέπει για τους φίλους σας που σας αρέσει συχνά να καλείτε. Τα συγκεκριμένα χρώματα θα ταίριαζαν με όλες τις αντίκες που έχετε μαζέψει…Προς Θεού όμως, μη το παρακάνετε με αυτές, γιατί το αποτέλεσμα θα σας «πνίξει» και δεν θα το καταλάβετε…μη σας πω ότι μπορεί να φτάσετε και στα όρια της κατάθλιψης…δε θέλετε και πολύ, είστε πολύ ευαίσθητες αλλά και κυκλοθυμικές… Γι αυτό υπάρχουν δύο λύσεις…ή θα δώσετε μια λάμψη σε όλο αυτό τον πλούσιο «χαμό» με μια πινελιά ασημί, ή θα βάλετε μέτρο σε όλα αυτά που μαζεύετε…ξέρουμε πόσο συναισθηματικά κορίτσια είστε κι ότι δεν σας αρέσει ν΄αποχωρίζεστε αντικείμενα αλλά κι ανθρώπους εύκολα… Το ξύλινο στοιχείο στο σπίτι σας θεωρούμε ότι θα ήταν το ιδανικό!

Σίγουρα βρείτε ένα μέρος να αναδείξετε τη συλλογή των επιτραπέζιων παιχνιδιών σας…ε ναι, αυτό αξίζει να το κάνετε…είπαμε είστε πολύ καλές φίλες και σας αρέσει το σπίτι σας να γίνεται τόπος συνάντησης και διασκέδασης… Το τραπέζι στη τραπεζαρία σίγουρα μεγάλο θα σας συμβουλεύαμε να είναι. Αν δεν υπάρχει χώρος στο καθιστικό, τότε φτιάξτε στη κουζίνα ένα μεγάλο πάγκο για να μπορούν οι φίλοι σας να απολαμβάνουν τα θεσπέσια πιάτα που ετοιμάζετε γι αυτούς!

Χρωματίστε την κρεβατοκάμαρα με τα χρώματα του ωκεανού που τόσο σας αρέσουν. Τα διακοσμητικά με μέτρο…το είπαμε αυτό…Στρώστε τα σεντόνια με τις δαντέλες, τα κοφτά και τα κεντήματα της γιαγιάς στο κρεβάτι και φτιάξτε σε μια γωνιά την οικογενειακή συλλογή φωτογραφιών…Εμείς θα λέγαμε κάπου εκεί να υπάρχει κι ένα μπαουλάκι…Εκεί μέσα θα μπορούσατε να φυλάξετε κάποια παλιά αντικείμενα…αντί να τα εκθέτετε όλα μαζί, καλό θα ήταν κατά περιόδους να αλλάζατε τη διακόσμηση…κάποια θα έμπαιναν στο μπαούλο και κάποια θα έβγαιναν…δώστε λίγο προσοχή σε αυτό…δεν σας ζητάμε να τα αποχωριστείτε…εκεί στο μπαούλο θα είναι και κάποια στιγμή θα ξαναβγαίνουν και θα μπαίνουν άλλα…σκεφτείτε το…

Βάλτε λίγο μπεζ στο χώρο του μπάνιου, ίσως στα πλακάκια ή στους τοίχους και συνδυάστε το με τα χρώματα της θάλασσας που θα έχουν οι πετσέτες σας και τα βαζάκια με τα κοχύλια και τα βότσαλα. Πιστέψτε το, το αποτέλεσμα θα είναι ονειρικό!

Το σίγουρο πάντως είναι, ότι αν βάλετε μέτρο στη ζωή σας και στο σπίτι σας και δεν το φορτώνετε με πολλές αντίκες και παλιά κειμήλια, τότε θα έχετε το πιο ήρεμο κρησφύγετο!!! Μην το ξεχνάτε, σημαντικός παράγοντας της ομορφιάς είναι η ηρεμία….

Στο επόμενο, οι φοβερές Λιονταρίνες…μείνετε συντονισμένες!!!

Αρθρογραφεί η Κυριακή Σολωμονίδου, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

Πηγές : www.tlife.gr   www.missbloom.gr  www.govastileto.gr  www.astrologos.gr