Η εμπειρία μέτρησης του βασικού μεταβολισμού

Καθήστε αναπαυτικά στη μεγάλη πολυθρόνα…χαλαρωμένοι σα να ρεμβάζετε…ανοίξτε το στόμα…όχι, δε πάτε για σφράγισμα ούτε στον ΩΡΛ για να δει τις αμυγδαλές σας. Ανοίγετε το στόμα και βάζετε μια ειδική μάσκα που συνδέεται με μια ηλεκτρονική συσκευή. Η συσκευή αυτή παίρνει δεδομένα που αφορούν το τρόπο ζωής σας, τις διατροφικές σας προτιμήσεις, το βάρος σας, το φύλο, την ηλικία κι αν γυμνάζεστε. Μετά τοποθετείτε ένα «πλαστικό μανταλάκι»…ναι, έτσι το αποκάλεσα εγώ…και ξεκινάτε…εισπνοή, εκπνοή απ΄το στόμα…χαλαρά και ήρεμα για λίγα μόνο λεπτά. Αυτό που περιέγραψα είναι Η ΜΕΤΡΗΣΗ του ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ μας.

Προσοχή, δε γελάμε και δεν βγάζουμε selfie…αυτό για τους  fan των φωτογραφιών και των αναρτήσεων στο  fb. Πιστέψτε με, δεν θα είναι κολακευτική η φωτογραφία…το λέω ευγενικά…

Γιατί να κάνετε αυτή τη μέτρηση;

Γιατί αγαπάτε και σέβεστε τον εαυτό σας!!!  Οι μεν γυναίκες συνήθως θέλουν όμορφο και καλλίγραμμο σώμα…ειδικά τώρα στις παραλίες, γιατί τον υπόλοιπο χρόνο το ξεχνούν…οι δε άντρες γιατί θέλουν το “teen image”  …ιδιαίτερα απ΄τα σαράντα και πάνω. Στη πραγματικότητα όλοι θέλουμε ωραίο σώμα πάντα. Ωραίο σώμα σημαίνει σώμα γεμάτο υγεία. Με το να ακολουθούμε εξαντλητικές δίαιτες, το μόνο που καταφέρνουμε είναι στέρηση και κακοποίηση του οργανισμού μας. Ο μεταβολισμός του κάθε ανθρώπου είναι πολύ διαφορετικός στον καθένα μας! Με τη μέτρηση αυτή προσδιορίζονται με ακρίβεια ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνουμε σε κατάσταση ηρεμίας, η πηγή προέλευσής των θερμίδων (λίπη, υδατάνθρακες) και γίνεται σύγκριση του επιπέδου του μεταβολισμού σε σχέση με το αναμενόμενο (μεταβολική υπολειτουργία, υπερλειτουργία, ή φυσιολογική).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!!!!

Κυριακή Σολωμονίδου, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®