Άσκηση και εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι

Διαβάζοντας Πλάτωνα μπορούμε να ανακαλύψουμε τη σημαντικότητα της άσκησης στην εκπαίδευση καθώς προτείνεται για την πρώτη δεκαετία της ζωής των ανθρώπων. Ο αρχαίος φιλόσοφος μιλά για εκπαιδευτικά προγράμματα που περιλαμβάνουν παιχνίδι και άσκηση σε συνδυασμό με ρυθμό, αρμονία κι ερεθίσματα μουσικής. Πρότεινε επίσης την εκμάθηση όχι μέσω καταναγκασμού αλλά με παιχνίδι γιατί έτσι θα μπορούσε να διακρίνει τις φυσικές ικανότητες του καθενός.

kids

Παρατηρώντας την έλλειψη μεθόδων άσκησης μέσω παιχνιδιού, η εταιρεία AthensTrainers® με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει ευαισθητοποιήθηκε κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο: να προσεγγίσει ξανά τα παιδιά με το δικό τους τρόπο και γλώσσα και να τα κάνει ν΄αγαπήσουν την άσκηση ξανά μέσα από το παιχνίδι.

Με τη φιλισοφία οτι “το παιδί μεγαλώνει μέσα απ΄το παιχνίδι” η AthensTrainers® δημιούργησε εδώ και 6 χρόνια το πρόγραμμα “Fit Smiling Kids” μαζί με μια ομάδα  που την αποτελούν έμπειροι παιδαγωγοί, γυμναστές, μουσικοπαιδαγωγοί και ηθοποιοί, αλλά και με πολλή αγάπη και κέφι. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τόσο σε ιδιωτικά σχολεία (Κολλέγιο Αθηνών,  Αρσάκειο,  Ελληνογαλλική σχολή Jeanne D’ARC), όσο και σε πολιτισμικούς φορείς, όπως το Ίδρυμα Μείζονος  Ελληνισμού – Ελληνικός Κόσμος.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρουσιάζει τα νέα της εκπαιδευτικά προγράμματα  στους χώρους ιδιωτικών και δημοσίων σχολείων. Πλαισιωμένη πάντα με την έμπειρη ομάδα της, με πλούσιο οπτικοακουστικό εξοπλισμό, αλλά προπάντων με τις πιο πρωτοπόρες ιδέες, έχουν σχεδιάσει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ας δούμε πώς συνδυάζονται γνώση αλλά και άθληση μέσα από το παιχνίδι στα νέα προγράμματα.

Διατροφή και άθληση: ο δρόμος προς την επιτυχία και την υγεία        

Μέσα από ένα θεατρικό, διαδραστικό και βιωματικό πρόγραμμα τα παιδιά μαθαίνουν και ανακαλύπτουν μαζί με τους δύο ήρωες της ιστορίας μας, ποιο είναι το μυστικό της καλής υγείας. Ο Τζόννυ Φίτνες και ο Τζέρυ Μπέρρυ θα μάθουν στα παιδιά πως  ο μαγικός συνδυασμός της σωστής διατροφής και άθλησης είναι αυτός που θα αλλάξει τις συνήθειες της καθημερινής τους ζωής και θα οδηγήσει στην επιτυχία, δηλαδή στην υγεία.

Η dream team των μυθικών ηρώων στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας, ο ατρόμητος Αχιλλέας, ο βασιλιάς Θησέας, ο πολυμήχανος Οδυσσέας, επιστρατεύονται και καλούν τους μικρούς μας φίλους. Ποιο είναι το κάλεσμα; Μα φυσικά να αγωνιστούν μαζί τους και να γνωριστούν μαζί τους και να γνωρίσουν μέσα από μια”διαδρομή του χθες ως τις μέρες μας” τους αρχαίους και σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες ! Ένα οπτικοακουστικό και διαδραστικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να μάθουν για το Ολυμπιακό Ιδεώδες!

olympic

Προστατεύω τον εαυτό μου και τους γύρω μου

Μερικές φορές, συμβαίνουν και απρόοπτα. Πόσο καλά μπορεί να γνωρίζουν οι μικροί μας φίλοι πώς να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη ανάγκη; Μια ξαφνική μπόρα, ένα μικρότερο παιδάκι που χάθηκε από τη μαμά του λόγω πολυκοσμίας, ένα χτύπημα στο γόνατο την ώρα του παιχνιδιού…  Πόσο προετοιμασμένοι θα είναι;  Ένας μικρός οδηγός για τα παιδιά με σκοπό να τα ενημερώσει και να δώσει έξυπνες λύσεις στο πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους, μέσα από ένα πλούσιο οπτικοακουστικό, διαδραστικό και βιωματικό πρόγραμμα.

Πηγή: fitness & spa, τεύχος 50

smiling