Οι γνωστοί άγνωστοι σύμμαχοι μας

Μια σωστή διατροφή κι ένα καλό και συστηματικό πρόγραμμα προπόνησης σίγουρα είναι μια πολύ καλή “βάση” για την υγεία μας! Υπάρχουν όμως πάντα και τα μικρά μυστικά που είναι οι “σύμμαχοί” μας στη “μάχη” εναντίον της αύξησης του βάρους-λίπους…

Ας δούμε παρακάτω κάποιους γνωστούς-άγνωστους “φίλους και συμμάχους” μας:

  • Το λευκό τσάι απ΄τα φύλλα του δέντρου καμέλια η σινική, που έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει τον οργανισμό απ΄τις ελεύθερες ρίζες! Βοηθάει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, μειώνει το στρες, αποτρέπει τις ρυτίδες και είναι αντιμικροβιακό.
  • Το τσάι Barberry ή βαρβερίδα…κάπως άγνωστο…Προλαμβάνει την αύξηση του βάρους, διορθώνει τη λειτουργία του ήπατος και της χολής, έχει αντιβακτηριακές, αντιπυρετικές κι αντιαρρυθμικές ιδιότητες.

  • Το τσάι Ρόιμπος ή «κόκκινο τσάι». Είναι μια υπερτροφή… “Μάχεται” τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει το λίπος. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C και Ε καθώς και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως, ο χαλκός, ο σίδηρος, το κάλιο και το ασβέστιο.
  • Το τσάι Pu-Erh…απ΄τα πιο παράξενα τσάγια. Βοηθάει στην εξαφάνιση και δημιουργία του λίπους. Μειώνει τη χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια, το λίπος της κοιλιάς κι ενισχύει το μεταβολισμό. Είναι ιδανικό για τη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Έτσι λοιπόν όπως κι αν τα προτιμάτε κρύα ή ζεστά, χειμώνα ή καλοκαίρι, μπορείτε να τα απολαμβάνετε καθημερινά… Και για εσάς που δεν σας αρέσει το τσάι…νομίζω ότι είναι καιρός να τα δοκιμάσετε…αξίζει…σίγουρα θα βρείτε μια γεύση που θα σας αρέσει!!!’

Κυριακή Σολωμονίδου, Pilates Instructor, Fit Smiling Kids Administrative Manager, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

Πηγή www.athensmagazine.gr