Παίζω και μαθαίνω-Το ανθρώπινο σώμα σαν γράμμα και σαν λέξη

Την ιδέα μου την έδωσε κάποια φίλη η οποία έπρεπε να παρουσιάσει ένα γράμμα της αγγλικής αλφαβήτας στην τάξη της κόρης της…εγώ πρότεινα να φτιάξει το γράμμα αυτό αλλά και κάποιες αγαπημένες λέξεις που ξεκινούν από αυτό με στάσεις σώματος  …η ιδέα λοιπόν ήταν “παίζω και μαθαίνω”.

Για το σημερινό άρθρο διάλεξα ένα αγαπημένο θέμα…το μανιτάρι…που θα το σχηματίσουμε και στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά …και στις δυο γλώσσες ξεκινά από Μ…

mushroom-greek

mushroom-english

Ας μάθουμε κάποια πράγματα για τα …μανιτάρια!!!

Το μανιτάρι των παραμυθιών με το κόκκινο καπέλο και τα άσπρα πουά είναι το amanita muscaria, ένα άγριο μανιτάρι με παραισθησιογόνο δράση…μια γνωστή εικόνα σε διάφορες κουλτούρες.

Τα συναντούμε σαν διακοσμητικά κήπου ή να απεικονίζονται σαν σπιτάκια ή καθίσματα σε παιδικά βιβλία για ξωτικά και παραμύθια, όπως στα Στρουμφάκια.

Πασίγνωστα από την αρχαιότητα ήταν στην χώρα μας τα μανιτάρια. Θεωρούνταν μάλιστα εκλεκτή τροφή. Διάφοροι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η αμβροσία που ήταν το έδεσμα των θεών του Ολύμπου δεν ήταν παρά αυτό το μανιτάρι.

Το συγκεκριμένο είδος έχει παραισθησιογόνες ιδιότητες και οι πρόγονοί μας απέδιδαν σ’ αυτό μαγικές δυνάμεις.

Εμφανίζονται σε πίνακες δειλά δειλά στην περίοδο της Αναγέννησης, ενώ τα συναντούμε πιο συχνά κατά την Βικτωριανή εποχή, μιας και γίνονται κυρίως θέμα σε πίνακες με παραμύθια και νεράιδες.

Για τους νεότερους, τα συναντάμε στο δημοφιλές βίντεο-παιχνίδι Super Mario Bros, αλλά και στην ταινία του Disney “Fantasia” σαν μανιτάρι που χορεύει.

Είναι από τα ωραιότερα μανιτάρια, το μανιτάρι των παραμυθιών.

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

varvara low

Σοφία Παπαγέωργα, Yoga &  Pilates Instructor, Συνεργάτης AthensTrainers® & Fit Smiling Kids

sofia

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη για τη φωτογράφιση!

smiling

Πηγές

nikos-manitarielassonas.blogspot.com

matergaea.blogspot.com

kykeon.ning.com

valentine.gr

tovima.gr

ipet.gr