Yoga Cartoon…

Ο Μόγλης και η παρέα του αποφάσισαν να κάνουν Yoga στο δάσος!!! Εκπαιδευτές τους οι

μικροί εξερευνητές, Χιούη, Λιούη και Ντιούη αλλά και ο μέγας «Δάσκαλος» ο Γκούφη. Οι φίλοι μας, προσκαλούν μικρά και μεγάλα παιδιά! Η εποχή ιδανική, για να ξεκινήσετε Yoga μιας κι οι δάσκαλοι συνιστούν άνοιξη, φθινόπωρο ή εποχή της νέας σελήνης…Τι λέτε ξεκινάμε;

Πριν όμως ξεκινήσουμε, ας δούμε τι πληροφορίες μας δίνει ο «Μέγας Δάσκαλος» Γκούφη…

ΓΚΟΥΦΗ : «Η Yoga «γεννήθηκε» στα μακρινά και «σκοτεινά» βάθη της Ινδίας….ναι, στα βάθη…εκεί που επικρατούσε ο μυστικισμός και φως δεν βλέπανε, που λέω εγώ… Μυστήρια πέπλα τυλίγουν την γέννησή της…κανείς δεν ξέρει ακριβώς, αλλά και να ξέρει, δε λέει… Οι Ινδουιστές υποστηρίζουν ότι είναι μια μεγάλη επιστήμη…βέβαια, η επιστήμη των ψυχοφυσικών τεχνικών!!! Τι κάνουν αυτές; Θαύματα, αγαπητοί μου φίλοι!!! Ναι, ναι, θαύματα…όποιος τις χρησιμοποιεί, τότε μπορεί να φτάσει τις πραγματικές του ικανότητες στα ύψη!!!…Μη γελάτε παρακαλώ… Δεν είπα ότι θα γίνετε οι «βιονικοί» άνθρωποι….για τις πραγματικές ικανότητες μίλησα, όχι για τις φανταστικές που πιστεύετε ορισμένοι ότι έχετε…και δεν φτάνει ότι το πιστεύετε εσείς, προσπαθείτε να πείσετε και τους γύρω σας γι΄αυτές!!! Κι επανέρχομαι…με αυτές τις τεχνικές ο άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει το σωματικό αλλά και το πνευματικό του δυναμικό!

Στις δυτικές χώρες βέβαια στις αρχές, οι άνθρωποι πίστευαν πως η Yoga ήταν κάτι σαν τους φακίρηδες….που ακούστηκε αυτό!!! Φακίρηδες οι «γιογκίστες», αν είναι δυνατόν!!! Ευτυχώς με τα χρόνια συνειδητοποίησαν τη πραγματικότητα…Η Yoga είναι μια ψυχοδιανοητική πειθαρχία που μόνο όσοι την εφαρμόζουν με πίστη κι επιμέλεια μπορούν να φτάσουν σε μια εκπληκτική φυσική ισορροπία…σώμα και μυαλό!!! Αρμονία στις κινήσεις, αρμονία στη σκέψη, σωστή διεύθυνση και κατανόηση της ύπαρξής τους, ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους σε όλα τα πεδία!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! «Παν μέτρον άριστον»…η υπερβολή έχει αντίθετα αποτελέσματα…αντί για ισορροπία θα πάμε σε άλλο άκρο…την ανισορροπία! Όπως ήταν φυσικό με τα χρόνια εξαπλώθηκε και πολλοί τη θεωρούν «της μοδός»…πήρε και πολλές μορφές….ρεύματα τα λέμε…Hatha Yoga (αρμονία σώματος και νου), Karma Yoga (δημιουργική εργασία και δικαιοσύνη), Bhakti Yoga (πνευματική, βασιλική και κλασική γιόγκα), Jnana Yoga (η πιο δύσκολη…της φιλοσοφίας και της σκέψης) … Διαλέξτε μία που ταιριάζει στο τύπο σας και ξεκινήστε….

Εμείς εδώ πάντως ακολουθούμε τη ”Hatha” Yoga…αυτή ταιριάζει στους Μικρούς Εξερευνητές!!!

Κυριακή Σολωμονίδου, Pilates Instructor, Fit Smiling Kids Administrative Manager, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

ΠΗΓΕΣ : «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΏΝ» τόμος 5 του Walt Disney, Εκδόσεις Νίκας 2η έκδοση,  μέσα απ΄τη Συλλογή Παιδικών λαϊκών περιοδικών και κόμικς του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α.