Τα ζώδια συνιστούν διατροφή και άθληση…τοξότης

Και μπήκαμε στις μέρες του περιβόητου Τοξότη! Ένα πολύ ζωηρό παιδί….παραμένει ζωηρούλικο όσα χρόνια κι αν περάσουν… Καλό αυτό γιατί είναι πάντα αυθόρμητος κι αισιόδοξος…καταθλιπτικό και κυκλοθυμικό πάντως δεν τον λες!!!

Ο Τοξότης είναι ταξιδιάρης τύπος…γυριστρούλης… σε χώρες και μέρη, αλλά και στις σχέσεις του. Βρίσκει πάντα δικαιολογίες, για το οτιδήποτε …έχει ένα μυαλό…πολυμήχανο…μέχρι και ο Οδυσσέας θα τον ζήλευε…αν δεν ήταν κι αυτός Τοξότης! Μυαλό κοφτερό σαν ξυράφι λοιπόν, αλλά η γλώσσα του ακόμη χειρότερη…μιλά και δε σταματά επειδή είναι παρορμητικός τύπος και πολλές φορές είναι αθυρόστομος μιας και είναι και οξύθυμος. «Ανεβάζει γρήγορα στροφές» και λέει άσχημα πράγματα και κουβέντες….κάποιος να του βάλει πιπέρι στη γλώσσα του!!!

toxotis-1

Ελεύθερη φυσιογνωμία ο φίλος μας ο Τοξότης φλερτάρει συνεχώς….ακόμη και με το φαγητό. Επειδή δεν του αρέσουν τα ίδια και τα ίδια…κουράζεται πολύ εύκολα…και μιας και δεν είναι καρμίρης, φλερτάρει με έντονο πάθος στα πλούσια γεύματα. Βάλτε του μπροστά καμιά δεκαριά πιάτα να έχει να διαλέγει και να δοκιμάζει!!! Όσο πιο πικάντικα, τόσο πιο ωραία…αν πούμε για έθνικ κουζίνα…η Νούμερο 1 προτίμησή του. Όχι ότι του κακοπέφτουν και τα ετοιματζίδικα φαγητά…λαίμαργος βρε παιδιά…τρώει τα πάντα κι ας έχουν μείνει στο ψυγείο και καμιά εβδομάδα! Γλυκατζής όσο δε πάει…κι αν πούμε και για το ποτό, ε εκεί τα τσούζει …είναι γερό ποτήρι που λέμε. Επειδή όμως αυτά έχουν και συνέπειες και ειδικά στο ταλαίπωρο συκώτι γι αυτό και εμείς συνιστούμε :

Φίλε μας Τοξότη, καλό θα ήταν να περιορίσεις τα πολλά πιάτα και ορισμένοι το ποτάκι. Καταλάβε ότι το κακόμοιρο συκώτι πόσα να αντέξει; Πρέπει να λειτουργεί σωστά! Που θα πάει θα το μάθεις κι αυτό….Βιταμίνη C κι ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β καλά κι απαραίτητα θα σου είναι. Για να το κάνεις πιο υγιεινά καλύτερα να παίρνεις αυτές τις βιταμίνες από τροφές παρά να χαπακώνεσαι με χαπάκια απ΄το φαρμακείο. Τι θα σε πειράξει να τρώς μοσχαρίσιο συκωτάκι που είναι και ωραίο; Φρούτα μπόλικα, με τη φλούδα συνιστώνται, σύκα, δαμάσκηνα, φραουλίτσες…όχι με ζάχαρη και λικέρ πονηρούλη….κουάκερ, μαύρο ρύζι….θεεικό είναι πιστέψτε το….γογγύλια… Αυτές είναι κάποιες τροφές που θα πρέπεις να βάλεις στο διαιτολόγιό σου. Άρα λοιπόν Βιταμίνη C  για γερό συκώτι, βιταμίνη Β που διαλύει τα λίπη….ξέρεις εσύ από παχάκια…και διοξείδιο πυριτίου που είναι και το βιοχημικό άλας σου. Αποτοξινώσου με το θαυματουργό για σένα φασκόμηλο…αλλά και η ματζουράνα, η μολόχα και το αγριμόνιο μια χαρά είναι.

Δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι δεν είσαι αθλητικός τύπος φίλε Τοξότη και μάλιστα πολύ αθλητικός….αν το πάρεις απόφαση και δεν αλλάζεις γνώμη κάθε λίγο και λιγάκι….το χεις εσύ να το κάνεις. Σου αρέσουν οι προκλήσεις και οι περιπέτειες…που σημαίνει ότι μπορείς να ασχοληθείς από γκόλφ μέχρι μότο κρος!!! Ναι καλά διαβάζεις….είσαι μέσα σε όλα όταν το παίρνεις απόφαση και μάλιστα είσαι πολύ καλός στα ομαδικά αθλήματα…βλέπε ποδόσφαιρο….απ΄την άλλη μεριά η ιππασία και η τοξοβολία ταιριάζουν απόλυτα στο στυλάκι και την ιδιοσυγκρασία σου!!!

Αναμένουμε λοιπόν τα καλύτερα από σένα φίλε Τοξότη…όλα μια απόφαση είναι!!!!

Γράφει η Κυριακή Σολωμονίδου

litsa

Επιμέλεια Βαρβάρα Σολομωνίδου

varvara low

Πηγή

www.astro-live.gr

www.astrology.gr

Σκίτσο : Σπύρος Ζαχαρόπουλος