Τι είναι η ροδόχρους ακμή

Η ροδόχρους ακμή είναι μια κοινή, χρόνια, ανίατη, όμοια με ακμή  κατάσταση δέρματος η οποία είναι εύκολα ελεγχόμενη και ιατρικά αντιμετωπίσιμη. Συνήθως επηρεάζει το κεντρικό τμήμα του προσώπου, ιδιαίτερα τη μύτη, και η έντασή του ποικίλει με την πάροδο του χρόνου. Πολλοί άνθρωποι που έχουν ροδόχρους ακμή μπορεί να υποθέσουν ότι έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα που κοκκινίζει και ξεφλουδίζει  εύκολα.

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της ροδόχρους ακμής περιλαμβάνουν ερυθρότητα του προσώπου (εύκολο κοκκίνισμα ή έξαψη), μικρά κόκκινα σπυράκια, λεπτές κόκκινες αγγειακές γραμμές στο δέρμα του προσώπου και προβλήματα στην περιοχή των ματιών  όπως πρησμένα κόκκινα βλέφαρα.

Η κατανάλωση αλκοόλ, οι ζεστές ή πικάντικες τροφές, το άγχος, το κάπνισμα και θερμότητα πυροδοτούν τη ροδόχρους ακμή.

Η ακριβής αιτία της ροδόχρους ακμής είναι ακόμα άγνωστη. Η βασική διαδικασία δημιουργίας φαίνεται να περιλαμβάνει τη διαστολή των μικρών αιμοφόρων αγγείων του προσώπου. Τα συμπτώματα και τα σημάδια της ροδόχρους ακμής τείνουν να έρχονται και να φύγουν.

Οι δερματολόγοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στη διάγνωση ροδόχρους ακμής. Γενικά, δεν απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση. Υπάρχουν πολλές θεραπευτικές επιλογές ανάλογα με τη σοβαρότητα και την έκταση των συμπτωμάτων. Οι διαθέσιμες ιατρικές θεραπείες περιλαμβάνουν αντιβακτηριακές πλύσεις, τοπικές κρέμες, αντιβιοτικά χάπια και λέιζερ.

Το διαβάσαμε στο www.medicinenet.com