Φακελάκια τσαγιού …πόσο επικίνδυνα είναι?

Γνωρίζετε τι περιέχει πραγματικά στο τσάι σας; Πολλοί άνθρωποι

 στον κόσμο καταναλώνουν τσάι σε φακελάκι. Ίσως  πιστεύετε ότι είναι πιο πρακτικό με αρκετή καλή γεύση..

Τα χάρτινα φακελάκια  τσαγιού περιέχουν συχνά επιχλωρυδρίνη, μια ένωση που χρησιμοποιείται ως φυτοφάρμακο. Η επιχλωρυδρίνη ενεργοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με ζεστό νερό. Αυτό το παρασιτοκτόνο είναι γνωστό ότι προκαλεί στειρότητα και μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Τοποθετώντας τα φακελάκια  σε ζεστό νερό, οι τοξίνες απελευθερώνονται στο τσάι. Όσο περισσότερο καταναλώνετε το τσάι σε φακελάκια, τόσο περισσότερες χημικές ουσίες λαμβάνετε- ειδικά αν χρησιμοποιείτε πολλές φορές το ίδιο φακελάκι.

Ορισμένα από τα χάρτινα φακελάκια που  χρησιμοποιούνται είναι κατασκευασμένα από χαρτί. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το χαρτί έχει λευκανθεί με χλώριο.  Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα φακελάκια  είναι αποτέλεσμα εντατικών χημικών διεργασιών.

Πολλές εταιρείες τσαγιού χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα στην καλλιέργεια τσαγιού. Μια έκθεση της Greenpeace, που κυκλοφόρησε το 2015, ανέφερε ότι 34 φυτοφάρμακα βρέθηκαν στο ινδικό τσάι . Έτσι, εάν το τσάι δεν πλυθεί, αυτό σημαίνει ότι όλα τα φυτοφάρμακα πηγαίνουν απευθείας στο φλιτζάνι  σας.

Συνοψίζοντας, επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή για να υποβαθμίσετε την ποιότητα ή την υγεία σας για λόγους ευκολίας, πείτε όχι στα φακελάκια τσαγιού. Προτιμήστε το βιολογικό χύμα τσάι!

Το διαβάσαμε στο www.42tea.io