Bath House

Στην περιοχής της Πλάκας σήμερα διασώζεται το Λουτρό των Αέρηδων, Bath House, κειμήλιο από την τουρκοκρατία.

Το περίτεχνο κτίριο διατηρούσε ο Αμπίντ Εφέντης κατά τη διάρκεια της πρώτης οθωμανικής περιόδου (1453-1669) και λειτουργούσε μέχρι και το 1965 ως χαμάμ. Διακρίνονται οι διάτρητοι θόλοι, οι υπέροχες μαρμάρινες γούρνες, η εστία παραγωγής καπνού.

Bath House

Αξίζει μια επίσκεψη για να ταξιδέψεις σε άλλες εποχές, όταν το λουτρό αυτό ήταν σε λειτουργία γεμάτο αρώματα, χρώματα, ανθρώπινες φωνές, γέλια, πειράγματα και τραγούδια. Διαβαίνεις  το κατώφλι του Λουτρού και η σημερινή εικόνα του μοιάζει με λαβύρινθο, λόγω των συνεχών μετατροπών που το κτήριο έχει υποστεί.

Μέσα από την εικονική περιήγηση θα ανακαλύψεις τα μυστικά του χώρου βήμα-βήμα.

Πρόκειται για ένα  ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, στη μνήμη και τη φαντασία, στις αισθήσεις και τις παραισθήσεις, στο σώμα και την ψυχή.

Περισσότερες πληροφορίες :

wikipedia.org 

www.melt.gr

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Φωτογραφίες: www.melt.gr