Duck walk…γυμνασμένα παπάκια στην παραλία

Η άσκηση της εβδομάδας!Έτοιμοι για ένα καλοκαιρινό burn out ποδιών στην παραλία…? Αναρωτιέστε πως θα διατηρήσετε την φόρμα των ποδιών σας τώρα το καλοκαίρι …? τα αγαπημένα σας καθίσματα έχουν πάλι την τιμητική τους αυτή την φορά όμως θα δώσουμε μεγαλύτερη πρόκληση συνδυάζοντας τα με το περπάτημα της πάπιας (duck walk) …το μόνο που χρειάζεται είναι το βάρος του σώματος σας και 10 λεπτά από τον χρόνο σας πριν να απολαύσετε το μπάνιο στην θάλασσα!!! … όχι πολλά λόγια λοιπόν ξεκινάμε!!!  

Σταθείτε σε όρθια θέση με τα πέλματα στο άνοιγμα των ώμων. Οδηγήστε την λεκάνη προς τα πίσω κάμπτοντας ισχία και γόνατα, εκτελώντας κάθισμα 90 μοιρών. Ενεργοποιείστε τους μυς των ποδιών και του κορμού και επιστρέψτε σε όρθια θέση. Επαναλάβετε για 15 με 20 επαναλήψεις.

Μόλις ολοκληρώσετε την τελευταία απλά μείνετε χαμηλά και … ήρθε η ώρα να καείτε… κινηθείτε σαν την «πάπια» (duck walk), δηλαδή διατηρείστε την γωνία 90 μοιρών στα γόνατα και περπατήστε 16 με 20 βήματα πριν επανέλθετε σε όρθια θέση. Πως σας φαίνεται το δισετακι? Δεν τελειώσατε… θα το επαναλάβετε ακόμα 3 φορές και είσαστε έτοιμοι για μια δροσερή βουτιά στην θάλασσα!!!

Γρηγόρης Δόγκας, Personal Trainer, Εισηγητής Σεμιναρίων, Associate Manager της AthensTrainers®