Facercise… (Μέρος 1ο)

Για όσους και όσες δε θέλουν botox υπάρχει λύση : Facercise

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει 13 συνδυαστικές ασκήσεις, ξεκινώντας από την περιοχή των ματιών και κατεβαίνοντας προς το σαγόνι και το λαιμό.

facercise-00

Η Carole Maggio που δημιούργησε το πρόγραμμα αυτό μας υπόσχεται αποτελέσματα από την 6η κιόλας μέρα αρκεί να πιστέψουμε στο πρόγραμμα αυτό, να το ακολουθήσουμε ευλαβικά (είναι δοκιμασμένο και σχεδιασμένο για  όλους ) και να λέμε στον εαυτό μας ότι “ήδη είμαστε καλύτεροι”, μιας και ο εγκέφαλος μας χρησιμοποιώντας Ενεστώτα  δέχεται τις λέξεις σαν “αληθινή πραγματικότητα”.

Σαν αρχική θέση για όλες τις ασκήσεις έχουμε τη ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΣΗ:

facercise-01

Πρόκειται για μια θέση προγναθισμού της κεφαλής, με ώμους πλάγια και κάτω και τον ομφαλό προς την σπονδυλική στήλη

1η άσκηση : EYE OPENER

Η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί σε ύπτια ή καθιστή θέση.

Τοποθετούμε τους δυο δείκτες μαζί στο μεσόφρυο, κάμπτουμε τους αντίχειρες και τους τοποθετούμε στην έξω και κάτω γωνία των ματιών , σαν να έχουμε βάλει γυαλιά ηλίου γύρω από τα μάτια.

facercise-03

Σφίγγουμε τα μάτια σφιχτά, τραβώντας τους δείκτες προς τα φρύδια και τους αντίχειρες προς τα αυτιά. Με μάτια κλειστά μένουμε μετρώντας ως το 40.

facercise-02

Η άσκηση αυτή τονώνει τα βλέφαρα, αποσυμφορίζει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια και δίνει ζωηράδα και φρεσκάδα στη ματιά.

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

varvara low

Πηγή: THE ULTIMATE FACERCISE by Carole Maggio, PAN BOOKS 2011.