“Fit Smiling Kids”…To πιο trendy πρόγραμμα για παιδιά τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα

Η AthensTrainers®  είναι μια εταιρεία

που ειδικεύεται στη παροχή μεγάλου εύρους υπηρεσιών Fitness & Wellness.

kids 1Παράλληλη δραστηριότητα της AthensTrainers® είναι η διεξαγωγή προγραμμάτων και εκδηλώσεων με  ειδικά προγράμματα εκγύμνασης τα οποία αφορούν συγκεκριμένες ομάδες ασκούμενων και λαμβάνουν χώρα σε οποιονδήποτε ανοιχτό ή κλειστό χώρο.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και το “FIT SMILING KIDS” .

 

Παιχνίδι, Χορός, Αγώνισμα, Γυμναστική……4 στοιχεία της σωματικής αγωγής του αθλητισμού έτσι όπως εμφανίστηκαν στην Ιστορία του Πολιτισμού.

 

kids 2Στο βιβλίο του Ευγένιου Φέτση (1953) αναφέρεται η γυμναστική ως «θείον δώρον». Δεν έχει σκοπό τη διδασκαλία ορισμένων κινήσεων για την ανάπτυξη κι ενδυνάμωση του σώματος. Είναι και «αρωγή του σώματος» με την οποία το παιδί θα βοηθηθεί να λάβει συνείδηση ότι η ψυχή του είναι στοιχείο αλληλένδετο με το σώμα του.

Από αυτό ακριβώς το τελευταίο σημείο ευαισθητοποιηθήκαμε, παρακινηθήκαμε (ως γονείς οι περισσότεροι από εμάς) και οργανώσαμε μέσα από την ομάδα AthensTrainers το πρόγραμμα “FIT SMILING KIDS”

 

  • Δε μένουμε αμέτοχοι στην παιδική παχυσαρκία που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα
  • Δε μένουμε αμέτοχοι στο γεγονός ότι τα παιδιά υιοθετούν ένα καθιστικό τρόπο ζωής των ενηλίκων τόσο στην μαθητική ζωή όσο και στον ελεύθερο χρόνο τους
  • Νους υγιής εν σώματι υγιή…ισχύει πια????????

 

kids 3

Το ενδιαφέρον μας είναι :

  • Στην εκπαίδευση των βασικών κινήσεων (κάθισμα, τρέξιμο, αλλαγές ρυθμού και κατεύθυνσης)
  • Στην ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων (γενική ενδυνάμωση, συντονισμός, συγχρονισμός, ελαστικότητα, ισορροπία, κιναίσθηση)
  • Στην απόκτηση καλής στάσης σώματος-ορθοσωμία
  • Στη συνεργασία και στο ομαδικό πνεύμα (σε ζευγάρια και ομάδες)
  • Στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης (κάθε παιδί είναι ένας μικρός αθλητής)
  • Στη βίωση καλύτερης ζωής…ΕΥΕΞΙΑ!!!!!!!

Χρησιμοποιούμε ποικίλο εξοπλισμό ανάλογα με το σκοπό και το θέμα της κάθε ώρας αθλητικής δραστηριότητας, όπως κώνους, εμπόδια, σκάλες ευκινησίας, εμπόδια, βάρος του σώματος,  μπάλες, μπαλάκια, στεφάνια, κορδέλες, ζωάκια, πάζλ, κάρτες, χρώματα, όργανα μουσικής, κατασκευές και εξοπλισμό που αφορούν τη διατροφή και την οικολογία. Τα παιδιά κινούνται και ελίσσονται  στο χώρο είτε ατομικά είτε σε  ζευγάρια είτε ως ομάδα.

 

kids 3

Η μουσική, το θεατρικό παιχνίδι, η χρήση μύθων και μικρών ιστοριών πλαισιώνει και συμπληρώνει το όλο πρόγραμμα.

Οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν αβίαστα τα γνωστά κι αγαπημένα αγωνίσματα και αθλήματα, εναλλακτικές μορφές άσκησης όπως PILATES & YOGA 4 KIDS, βήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών, γνώσεις για σωστή διατροφή και οικολογία και πολλά άλλα…    Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά…θέλουμε να επιστρέψουν στην κίνηση και ν’ αγαπήσουν τη γυμναστική μέσα απ’ το παιχνίδι δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να συλλάβουν το βαθύτερο νόημα της σωματικής κίνησης, της μουσικής αλλά και της έκφρασης των συναισθημάτων τους!!!!!!!

 

kids 5η κίνηση είναι ΖΩΗ

 

…this is “FIT SMILEY KIDS”

 

 

 

 

 

smiling

Πηγή: fitness&spa τεύχος 41