Keep your mind on Pilates. Keep your body toned and try…..teaser

Η άσκηση της εβδομάδας!

Η άσκηση αυτή απευθύνεται στα… πειραχτήρια, καθώς tease σημαίνει πειράζω. Πειραματιζόμαστε και παίζουμε με την ισορροπία μας.

 Αρχική θέση

Σε ύπτια θέση με τα πόδια καλά τεντωμένα και Pilates Stance (φτέρνες ενωμένες και δάχτυλα απομακρυσμένα)  και στις 45 μοίρες. Τα χέρια βρίσκονται τεντωμένα πισω και πάνω από το κεφάλι,πάνω από το επίπεδο των αυτιών μας.

 Εκτέλεση

Εισπνέουμε, προετοιμαζόμαστε και κατά την εκπνοή φέρνουμε το σαγόνι προς το στέρνο ρολλάροντας κεφάλι, αυχενική, θωρακική και οσφυϊκή μοίρα , μέχρι να ξεκολλήσει ο κορμός από το έδαφος και να δημιουργήσουμε ένα  V στο προφίλ του σώματός μας , σαν να κυνηγάμε τα πόδια μας, διατηρώντας την οπίσθια κλίση στη λεκάνη. Τα χέρια έρχονται παράλληλα προς τα πόδια.

teaser

Οδηγίες

– Η κίνηση  αρχίζει με ρολλάρισμα του κεφαλιού προς το στέρνο , για να αποφευχθεί ένταση στον αυχένα.

– Τα χέρια στην αρχική θέση  δε βρίσκονται κάτω από το επίπεδο των αυτιών  , αλλιώς δημιουργείται λόρδωση στην οσφυϊκή μοίρα , καθώς χάνεται η σύνδεση του θώρακα με τη λεκάνη , οι κοιλιακοί μύες υπερτεντώνονται και οι ραχιαίοι συρρικνώνονται πολύ και αδυνατούν να στηρίξουν τη μέση.

– Κατά  την άνοδο ενεργοποιούμε  το Power House μέσα και προς τα πάνω στέλνοντας τους κοιλιακούς προς τη σπονδυλική στήλη αφαιρώντας ένταση από τους τετρακέφαλους.

– Οι ώμοι στην τελική θέση είναι πλάγια  και κάτω, οι κλείδες ανοιχτές με το κέντρο των ωμοπλατών να πιέζει το στήθος και το στήθος τις ωμοπλάτες .

– Μακραίνουμε τη σπονδυλική στήλη προς τα επάνω διαρκώς και σε αντίθεση με τις ωμοπλάτες ,που κατεβαίνουν διαρκώς.

– Ο λαιμός μακρύς και το βλέμμα στην ευθεία των ματιών.

– Τα πόδια μας μακραίνουν διαρκώς , σε αντίθεση με το Power House .

– Φροντίζουμε να φέρνουμε τα πάντα προς την κεντρική γραμμή του σώματος.

Μπορούμε εναλλακτικά να έχουμε τα χέρια μας παράλληλα προς το πάτωμα, είτε πάνω από τα αυτιά μας με ανεβοκατέβασμα των ποδιών  στην εκπνοή , είτε έχοντας mini ball μεταξύ των γονάτων ή στην ποδοκνημική είτε με πόδια flex ή point.

Αμπράζης Δημοσθένης, Pilates & Yoga Instructor, Συνεργάτης της AthensTrainers®

demosthenes