Yoga στην παραλία

Η ανεμελιά του καλοκαιριού είναι η πιο όμορφη σκέψη που μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας, η οποία περιλαμβάνει δουλειά, υποχρεώσεις και ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό μας.

yoga στη παραλία - ΑντίγραφοΤην περίοδο αυτή, τι καλύτερο από το να μπορούσαμε να συνδυάσουμε την ξεγνοιασιά και την ξεκούραση των ατελείωτων ωρών στην παραλία με την αίσθηση ηρεμίας και ευεξίας που μας προσφέρει η yoga.

Η συνταγή είναι απλή και με τα παρακάτω πολύ εύκολα βήματα θα αισθανθείτε απίστευτη ευεξία, διατηρώντας την καλή σας διάθεση αλλά και τις όμορφες αναλογίες σας που με τόσο κόπο χτίσατε όλο το χειμώνα ιδρώνοντας στο γυμναστήριο.

 

1: Ξυπνάς λίγο πιο νωρίς από το συνηθισμένο και φτάνεις στην άδεια παραλία με την παρέα σου, λίγο πριν από όλους τους άλλους.  Αλλά και αν δεν είστε και τελείως μόνοι…Μην σας απασχολήσει ιδιαίτερα.Δεν ενδίδεις στον πειρασμό της ξαπλώστρας!

2: Αφού αντιστάθηκες στην ξαπλώστρα, μην ενδώσεις ούτε στην παιχνιδιάρικη άμμο αλλά κάνε ένα βαθύ κάθισμα στρίβοντας τον κορμό σου. Νιώσε ότι κάθεσαι στην αναπαυτική Στάση της Καρέκλας κοιτώντας και απολαμβάνοντας το φως του ήλιου. Χωρίς να το καταλάβεις έχεις ήδη την ενδυναμώσει την πλάτη, τους αστραγάλους και την κοιλιά σου.

yoga1

 

 

 

 

 

 

3: Ακολουθεί η Στάση του Σκύλου, στην οποία θα περάσεις, απλά σχηματίζοντας ένα λάμδα με το σώμα σου. Αν νιώσεις αρκετά άνετα μπορείς να παίξεις με το ένα σου πόδι, σηκώνοντάς το ψηλά και προσπαθώντας να γράψεις με αυτό, όποιο σχήμα θες εσύ στον ουρανό, είτε κρατώντας το απλά ψηλά λυγισμένο. Λογικά, πρέπει να νιώθεις ήδη να ενεργοποιούνται η ωμοπλάτες σου και οι μηροί σου.

yoga2

 

 

 

 

 

 

4:  Έφτασε η ώρα για τη δυναμική Στάση της Σανίδας, η οποία θα γίνει ακόμα πιο έντονη αν κρατήσεις το ένα σου πόδι λυγισμένο κοντά στην κοιλιά σου. Αυτή τη στιγμή, όλο σου το σώμα δυναμώνει. Ναι, είναι τόσο απλό.

yoga3

 

 

 

 

 

 

5: Η αυτοπεποίθησή σου πρέπει ήδη να έχει ανέβει στα ύψη. Θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μόλις μπεις στη Στάση του Δεύτερου Πολεμιστή και γυμνάσεις τα πόδια σου, από τη φτέρνα μέχρι το ισχίο.

yoga4

 

 

 

 

 

 

6: Ώρα να φέρουμε τα πράγματα σε ισορροπία. Κοίτα τη θάλασσα και μπες στη Στάση του Δέντρου. Θα σε βοηθήσει να αυτοσυγκεντρωθείς και φυσικά να βελτιώσεις εύκολα και απλά τη στάση ολόκληρου του σώματός σου.

yoga5

 

 

 

 

 

 

7: Λίγο πριν έρθει η ώρα της ξαπλώστρας πέρασε στη Στάση του Τρίτου Πολεμιστή για να ενεργοποιήσεις και να δυναμώσεις πέλματα, αστραγάλους, γόνατα, μηρούς, ραχιαίους και ώμους.

yoga6

 

 

 

 

 

 

Μη διστάσεις να επαναλάβεις κάθε βήμα και για τα δύο πόδια και μένοντας τέσσερις ή πέντε αναπνοές σε κάθε Στάση.

Θυμήσου να φοράς το αντιηλιακό σου, για να μαυρίσεις ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια της άσκησής, πιες έναν δροσερό φυσικό χυμό και κάνε επιτέλους τη δροσερή βουτιά που περιμένεις από το πρωί!

Η yoga στην παραλία θα σε κάνει να απολάυσεις ακόμα περισσότερο τις ξεγνοιαστες στιγμές σου εκεί, ενω θα σε γυμνάσει χωρίς να το καταλάβεις.

Μην ξεχάσεις να πεις…..Namaste στην καλοκαιρινή φύση για όλες τις ομορφιές που μας χαρίζει.

 

Φένια Βράχα, Yoga & Pilates Instructor, Συνεργάτης AthensTrainers

ΒΡΑΧΑ

 

 

 

 

 

Πηγή: fitness & spa τεύχος 45