Yoga Cartoon: Vrikshasana

Σήμερα έχουμε έκτακτη συμμετοχή… guest star, τον θείο Ντόναλντ Ντάκ! Ας τον

υποδεχθούμε!!! Φίλοι μου, γεια σας και καλώς σας βρήκα!!! Μόνο το θείο Σκρούτζ δε θα δείτε…βλέπετε δε του τάξαμε λεφτά, οπότε…Μα είναι δυνατόν; Δυστυχώς φίλοι μου αγαπημένοι, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι  «φαν» της φιλοσοφίας της Yoga…γιατί η Yoga είναι φιλοσοφία ζωής…δεν είναι απλά γυμναστική. Είναι αυτή που μας βοηθάει να συναντήσουμε τον «Ανώτερο Εαυτό» μας!!! Αυτό να το θυμάστε πάντα…Ο «Ανώτερος Εαυτός» μας που λέτε, δεν καταλαβαίνει από  φιλαργυρίες κι άλλα τέτοια πράγματα… Εμείς όμως, τον αγαπάμε τον θείο Σκρούτζ και με τα ελαττώματά του…κανείς δεν είναι τέλειος…Πάλι λογοδιάρροια με έπιασε… Στο θέμα μας σήμερα…

Η «Vrikshasana» φίλοι μου, είναι πολύ σημαντική και σπουδαία στάση…Αυτή δυναμώνει το αίσθημα της ισορροπίας…Καλέ, τι χαμός είναι αυτός; Τι πάθατε και μουρμουράτε; Τι θα γίνει με εσάς; Κάτι τέτοια κάνατε στο «Μέγα» Δάσκαλο Γκούφυ και πήρε τα όρη και τ΄άγρια βουνά! Ποιος είπε ότι θα γίνετε ακροβάτες και φακίρηδες; Εδώ μιλάμε σοβαρά…Αυτή η στάση ενεργεί στη παρεγκεφαλίτιδα!!! Σαστίσατε ε; Ποια είναι αυτή; Ακούστε για να μαθαίνετε…Είναι το πραγματικό κέντρο των νευρικών σχέσεων. Με αυτή επέρχεται η ισορροπία του σώματος αλλά και της ψυχής!!!… Μα δεν καταλαβαίνω…γιατί φωνάζετε τώρα; Τι μούτρα είναι αυτά; Δεν σας είπαν απ΄την αρχή ότι η Yoga δε θέλει «μούτρα»; Ααα, πολύ εύκολα παρεξηγείστε…Δεν είπα ότι είστε ανισόρροποι…μη βάζετε στο στόμα μου λόγια που δεν είπα!!!…Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει; Ότι δεν συνεννοούμαστε μεταξύ μας οι άνθρωποι…γι αυτό γίνονται πολλές παρεξηγήσεις και καυγάδες στη καθημερινή μας ζωή!!!

Μην ανησυχείτε όμως, γι αυτό είμαστε εμείς εδώ…με τη Yoga Cartoon θα σας εκπαιδεύσουμε για να μας καταλαβαίνετε… Τι έγινε πάλι; Τι είπα πάλι; Δε θα το αντέξω αυτό…Όχι, παιδιά, δε θα σας κάνουμε «πλύση» εγκεφάλου!!! Για αίρεση μας περάσατε; Αν είναι δυνατόν!!! Εμείς απλά και ταπεινά θα σας δώσουμε την ευκαιρία να βρείτε το δρόμο προς τον «Ανώτερο Εαυτό» σας!!!

Άντε τώρα να σας χαρώ, ξεκινάμε…

Πλήρης ηρεμία, αργές ρυθμικές και βαθιές αναπνοές, μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Δε θέλω να μου απογοητευτείτε αν δε μπορέσετε με τη πρώτη φορά να καταφέρετε αυτή τη στάση. Με λίγη προσοχή κι εξάσκηση θα μπορείτε εύκολα να την εκτελείτε. Γι αυτό σήμερα σταθείτε κοντά σε κανένα τοίχο ή  δέντρο ή πιαστείτε από κανένα κλαρί… Μα τι είναι αυτά που κάνετε; Δεν είπα να αγκαλιαστείτε…συρτάκι θα χορέψουμε; Σας βλέπω σα ντόμινο να πέφτετε και να χτυπάτε…μη πείτε μετά ότι δε σας προειδοποίησα!

Επανερχόμαστε…

Χαλάρωση κι αυτοσυγκέντρωση! Με τα μπράτσα τεντωμένα, τις παλάμες ορθάνοιχτες να κοιτούν τον ουρανό και τον αντίχειρα σμιγμένο με τον δείχτη. Ανασηκώστε αργά, αργά, το δεξί σας πόδι, όσο πιο ψηλά μπορείτε, στηρίζοντας τη πατούσα στην εσωτερική μεριά του μηρού….Σας βλέπω, μη βιάζεστε, προσπαθείστε…Μείνετε σε αυτή τη θέση καμιά δεκαριά δευτερόλεπτα και κάνετε το ίδιο και για το αριστερό ποδαράκι…

Ελάτε,θάρρος, μη φοβάστε, μη γελάτε…ααα, πολύ γελαστοί μου είστε…το ξέρω, ούτε ένα δευτερόλεπτο δε μπορείτε να σταθείτε, αλλά προσπαθείστε αρκετές φορές…

Καλέ τι λόγια είναι αυτά; Πάλι τα ίδια! Ποιος σας είπε ότι σας βάζω τιμωρία στο ένα πόδι σαν το πελεκάνο!!! Καταρχήν δεν μου το επιτρέπει η «παιδεία» μου…εγώ είμαι πάπια, δεν είμαι πελεκάνος! Ο «Ανώτερος Εαυτός» μας απαιτεί κόπο κι αυτοσυγκέντρωση…πως θέλετε να τον βρείτε; Να σας τον φέρω έτοιμο στο πιάτο, δεν γίνεται!!!

Συνεχίστε λοιπόν…ακούνητα, ακλόνητα περήφανα μου δέντρα!!!…

Κυριακή Σολωμονίδου, Pilates Instructor, Fit Smiling Kids Administrative Manager, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

ΠΗΓΗ : «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ» τόμος 5 του Walt Disney, Εκδόσεις Νίκας 2η έκδοση,  μέσα απ΄τη Συλλογή Παιδικών λαικών περιοδικών και κόμικς του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α.