Κλάδοι Εκπαίδευσης

WEIGHT TRAINING

Η προπόνηση με βάρη είναι σημαντική τόσο στον μαζικό όσο και στον αγωνιστικό αθλητισμό.
Για την ομάδα της AthensTrainers®, προπόνηση με βάρη ισούται με:

  1. Τη γνώση βασικής ανατομίας και κινησιολογίας του σώματος
  2. Τη γνώση ποικιλίας ασκησιολογίου σε μηχανήματα, τροχαλίες και ελεύθερα βάρη
  3. Το σχεδιασμό κατάλληλων προγραμμάτων ανάλογα με τους στόχους
  4. Μετάδοση της σωστής τεχνικής προς τους ασκούμενους

Σε καλούμε να γνωρίσεις τη φιλοσοφία μας, να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και να διδαχτείς πως να βελτιώσεις όλες τις παραμέτρους δύναμης χρησιμοποιώντας ελεύθερα βάρη ή μηχανήματα (και τροχαλίες) με βάρη.

… οδήγησε τους ασκούμενους σου στην επιτυχία!!!

SUSPENSION TRAINING

Η υποβοηθούμενη προπόνηση με ιμάντες (SUSPENSION TRAINING) είναι ένα παγκοσμίως διαδεδομένο σύστημα προπόνησης που επιτρέπει στον ασκούμενο να αθληθεί χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός του, πραγματοποιώντας σύνθετες ασκήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Στην ουσία είναι ένα είδος λειτουργικής προπόνησης, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα τρισδιάστατης κίνησης σε όλα τα επίπεδα και τους άξονες του ανθρώπινου σώματος (Μέσο-οβελιαίο, μετωπιαίο, εγκάρσιο). Οι κινήσεις μπορεί να είναι κάθετες, διαγώνιες, πλάγιες, περιστροφικές, με δυναμικό ή μη χαρακτήρα, πράγμα που καθιστά την προπόνηση με τους ιμάντες εύκολα εφαρμόσιμη σε όλα τα επίπεδα ασκούμενων (απευθύνεται σε μαζικό αθλητισμό έως και επαγγελματίες αθλητές).

KETTLEBELL TRAINING

Τα λεγόμενα δράμια, με το ιδιαίτερο σχήμα το οποίο θυμίζει σιδερένιες μπάλες κανονιού. Προέρχονται από τον χώρο της άρσης βαρών, τα τελευταία χρόνια όμως έχουν κερδίσει και τον χώρο του fitness. Δίνουν την δυνατότητα ταυτόχρονης ενεργοποίησης πολλών μυϊκών ομάδων κατά την εκτέλεση κάθε άσκησης. Το ασκησιολόγιο ποικίλει ανάλογα με τον σκοπό της προπόνησης.

CORE TRAINING

Δυνατός κορμός σημαίνει σταθερότητα στο πυρήνα, προστασία της σπονδυλικής στήλης κατά την διάρκεια σύνθετων – πολυαρθρικών ασκήσεων, έλεγχος και μεγαλύτερη παραγωγή δύναμης σε κάθε δραστηριότητα.  Πως θα το πετύχεις αυτό? Χρησιμοποιώντας τεχνικές ενδυνάμωσης όλων των μυών του κορμού, συνδυάζοντας αναπνοές και εξειδικευμένο ασκησιολόγιο  με το βάρος του σώματος.

ELASTIC BAND TRAINING

ELASTIC BANDS / MINI BANDS

Ελαστικοί ιμάντες, κυκλικά λάστιχα, λάστιχα μεγάλης αντίστασης… πραγματικά ένα γυμναστήριο στην τσάντα σου. Τα λάστιχα προπόνησης σου δίνουν απεριόριστες δυνατότητες στις προπονήσεις σου. Ποικιλία ασκήσεων, διαφορετικές βαθμίδες αντίστασης, βελτίωση όλων των παραμέτρων φυσικής κατάστασης και το σημαντικότερο… μπορείς να τα μεταφέρεις εύκολα και να τα χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε χώρο επιλέξεις.

FITBALL TRAINING

Η Fit ball, γνωστή και ως Swiss ball είναι το μέσο ενεργοποίησης και ενδυνάμωσης των εν τω βάθη μυών του κορμού και βελτίωσης της ιδιοδεκτικότητας. Πρόκειται για μία μεγάλη μπάλα, η οποία σου δίνει την δυνατότητα να ‘’παίξεις’’ με ποικιλία λειτουργικών ασκήσεων,  ασκήσεων ενδυνάμωσης, σταθεροποίησης κορμού και κινητικότητας των αρθρώσεων.   

SEMIBALL / BOSU TRAINING

Η semiball έχει τη μορφή μισής μπάλας και είναι ειδικά σχεδιασμένη για την βελτίωση της ισορροπίας, της ιδιοδεκτικότητας και του νευρομυϊκού συντονισμού. Διαθέτει μία κυρτή, μαλακή και μία επίπεδη, σκληρή επιφάνεια, οι οποίες δίνουν διαφορετικό ‘’challenge’’ στη προπόνηση σου. Ιδανική για ασκήσεις ενδυνάμωσης, αερόβιες προπονήσεις και προγράμματα αποκατάστασης. 

POWERBAG TRAINING

Είναι σάκοι που συνήθως μοιάζουν σαν μικροί σάκοι πυγμαχίας, με προσαρμοσμένες λαβές σε διάφορες θέσεις, ώστε να επιτρέπεται το κράτημα και η εκτέλεση διαφόρων ασκήσεων ενδυνάμωσης. Η άμμος που βρίσκεται μέσα προκαλεί αστάθεια του αντικειμένου κατά την εκτέλεση της άσκησης, πράγμα που βοηθάει στην βελτίωση του νεύρο-μυϊκού συντονισμού. Τα powerbags υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και επιβαρύνσεις ώστε να είναι δυνατή η προπόνηση κάθε μορφής δύναμης, καθώς επίσης και η χρησιμοποίησή τους από κάθε επίπεδο ασκούμενου.

ROPE TRAINING

Η μέθοδος προπόνησης με σχοινιά (Battling ropes training) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα προπόνησης που δημιουργήθηκε και αναπτύχτηκε από τον John Brookfield. Σκοπός της μεθόδου αυτής είναι:

  • Η βελτίωση της αερόβιας και αναερόβιας ικανότητας.
  • Η ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης και της μυϊκής αντοχής.
  • Αύξηση της ταχύτητας, της εκρηκτικότητας και της ευκινησίας.
  • Ανάπτυξη της ψυχικής δύναμης και θέλησης να φτάνεις και να ξεπερνάς τα όριά σου.
  • Βελτίωση της μυϊκής συναρμογής.

AGILITY LADDER TRAINING

Οι σκάλες ευκινησίας χρησιμοποιούνται σε διάφορους αθλητικούς χώρους για ασκήσεις ευκινησίας και ταχύτητας. Είναι ένα έξυπνο και διασκεδαστικό μέσο για την υλοποίηση αερόβιων προγραμμάτων με πολυάριθμους συνδυασμούς βημάτων και μετακινήσεων.

MEDICINE BALL TRAINING

Οι ιατρικές μπάλες έχουν διάφορα βάρη και μεγέθη και χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση λειτουργικών ασκήσεων, ρίψεων, ασκήσεων σταθεροποίησης και ενδυνάμωσης. Λόγω του σχήματός τους η προπόνηση μπορεί να έχει παιχνιδιώδη χαρακτήρα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΡΗ

Η σειρά των βημάτων που πρέπει ν’ ακολουθήσετε για να οδηγήσετε τον ασκούμενό σας στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΗΙΙΤ / ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING

Τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στο χώρο της άσκησης η υψηλής ένταση διαλειμματική προπόνηση  (HIIT, high intensity interval training). Μια μέθοδο διαχρονικά αγαπητή στις προτιμήσεις των προπονητών και των αθλούμενων.
Τι πραγματικά είναι όμως η HIIT;
Ποια τα χαρακτηριστικά της;
Είναι κατάλληλη για όλους;
Ποια προπονητικά συστήματα συμπεριλαμβάνονται στον όρο αυτό;