Βαρβάρα Σολομωνίδου

Βιογραφικό

Η Βαρβάρα Σολομωνίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από πολύ μικρή έδειξε ιδιαίτερη κλίση στον αθλητισμό και μέχρι το 1989 ήταν αθλήτρια στίβου, στο αγώνισμα δρόμου 200μ.

Το 1985 εισάχθηκε με Πανελλαδικές Εξετάσεις στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1989 με ειδικότητα στις Αθλητικές Ρίψεις.

ΠΟΡΕΙΑ - ΕΞΕΛΙΞΗ

Ως φοιτήτρια συνέβαλε στη διεξαγωγή του ερευνητικού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 1-10-1988 έως 14-4-1989 με θέμα: “Μέθοδοι διδασκαλίας στη Φυσική Αγωγή : Επίδραση στην ψυχοκοινωνική και κινητική ανάπτυξη μαθητών Δημοτικού Σχολείου”.

Το 1989 παρακολούθησε την εκπαίδευση στο τμήμα φυσικοθεραπείας των σχολών Αυγερινοπούλου.

Το 1989-1990 συνέβαλε ως υπεύθυνη στην διεξαγωγή της Πανελλήνιας Έρευνας του τμήματος Εργοφυσιολογίας με θέμα “Αξιολόγηση του βιολογικού δυναμικού των Ελληνοπαίδων σχολικής ηλικίας 6-18 ετών”.

Εργάστηκε για 2 χρόνια σε αθλητικούς συλλόγους στα τμήματα “ταλέντων” αλλά τελικά έκανε επαγγελματική στροφή προς τα γυμναστήρια.

Από το 1994 είναι “Personal Trainer” και “Wellness Specialist”.

Το 1995 κατέλαβε την 1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Αεροβικής Γυμναστικής της Α.F.O εκπροσωπώντας το γυμναστήριο ANTAEUS.

Από το 1997 ασχολείται με τη γυμναστική κατά τη διάρκεια της ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ και μετά.

Το 1997 , όταν εγκυμονούσε, η ομάδα της κατέλαβε την 3η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Αεροβικής Γυμναστικής της Α.F.O εκπροσωπώντας το γυμναστήριο ANTAEUS.

Από το 1998 άρχισε την εκπαίδευσή της στο σύστημα PILATES. Σύντομα ανέλαβε την εκπαίδευση στην Ελλάδα ως MASTER TRAINER PILATES COACH KAI PHYSIOPILATES MASTER TRAINER.

Συνεργάστηκε για λίγο χρονικό διάστημα στο τμήμα σεμιναρίων του IAFA COLLEGE (1998-99).

Η ομάδα AEROBIC του γυμναστηρίου BODYMASTER κατέλαβε 1η θέση στους αγώνες της διοργάνωσης ATLETICA 1999-FITNESS DAY IAFA.

Το 2000 έλαβε μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες Σωματικής Διάπλασης (ΠΕΣΔ) στην κατηγορία FITNESS κι έλαβε τη 2η θέση.

Το 2000 η ομάδα AEROBIC του γυμναστηρίου BODYMASTER κατέλαβε την 3η θέση  στους αγώνες της διοργάνωσης ATLETICA FITNESS DAY IAFA.

Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης και 1 DAN στο TAEKWON DO

Είναι CERTIFIED JOHNNY G SPINNING INSTRUCTOR

Δίδαξε στον επαγγελματικό κύκλο σπουδών “PILATES SCHOOL” της σχολής DEUTSCHE AEROBICACADEMIE.

Από το 2004 έως το 2009 συνεργάστηκε με την GYMNASTIKA ως εισηγήτρια σεμιναρίων.

Το 2006 ήταν εισηγήτρια στο  20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ, “ΤΕΧΝΙΚΗ PILATES – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ”στο ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ.

Έχει κάνει πάρα πολλές παρουσιάσεις aerobic/step shows στις περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές (ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΕGA, STAR, ALPHA, THΛΕΑΣΤΥ, ΚΑΝΑΛΙ 5, EPSILON, MTV, BODY IN BALANCE).

Από το 2009 με τη γυμναστική σε γυναίκες μετά από επέμβαση ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.

Το 2009 ίδρυσε την εταιρεία ATHENSTRAINERS® την οποία και διοικεί, οργανώνει και επιβλέπει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Πρόκειται για μια εταιρία παροχής υπηρεσιών Ευεξίας και Αθλητισμού σε Ελλάδα (Αθήνα και Μύκονο) και Ελβετία. Ήταν η πρώτη στον Ελλαδικό χώρο που πάντρεψε τη συνεργασία μεταξύ γυμναστών, ιατρών , φυσιοθεραπευτών και διαιτολόγων με απώτερο σκοπό την ευεξία στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Το 2009 ίδρυσε το σύστημα AthensTrainers® Ultimate Pilates System® και οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια δια ζώσης ή online πάνω στη μέθοδο προπόνησης Pilates.

Οργανώνει εκπαιδεύσεις πάνω στους περισσότερους τομείς του Fitness & Wellness, που αφορούν όσους ενδιαφέρονται να γίνουν Personal Trainers ή Group Fitness Trainers.

Είναι Certified Kettlebell Teacher (Level I) IKFF

Δημιούργησε και κατοχύρωσε τα δικαιώματα του SPI TRAINING SYSTEM®, μιας ολοκληρωμένης μορφής προπόνησης για όλο το σώμα χρησιμοποιώντας εναλλακτικό εξοπλισμό (kettlebells, powerbags, powerropes, medicine balls, bodyweight, T-BOW®, agility ladder κ.α.).
Δημιούργησε το σύστημα Yoga Line®
Είναι PILATESSTICK® TEACHER TRAINER καθώς επίσης η εταιρία AthensTrainers® έχει τα δικαιώματα εκπαίδευσης του PILATESSTICK® στην Ελλάδα (Διεθνής Πιστοποίηση) σε συνεργασία με την LIFE TECHNOLOGIES.

Έχει τα δικαιώματα εκπαίδευσης της έξυπνης πλατφόρμας T-BOW® σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι δημιουργός του παιδικού προγράμματος «Fit Smiling Kids», το οποίο έχει εξελίξει και προωθεί ειδικά παιδικά προγράμματα αθλητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που λαμβάνουν χώρα σε παιδικούς σταθμούς, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, βιβλιοπωλεία, αθλητικούς ομίλους και παιδικές εκδηλώσεις. Σε συνεργασία με το ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα και στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Έχει οργανώσει μία από τις μεγαλύτερες δρομικές ομάδες στην Ελλάδα, την AthensTrainers® Running Team, στην οποία πρωτοστατεί με πολύ καλούς χρόνους σε αγώνες Δρόμου 5 χλμ. και από φέτος σε συνεργασία με την DNAFit® δημιούργησαν την AthensTrainers® Runners Club supported by DNAFit®.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α

Είναι DNAFit® Certified Trainer
Το 2016 παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύστημα Aerial Pilates®

Είναι Babyswimming Certified Trainer

Από την πρώτη επιβολή καραντίνας λόγω Covid-19, είναι η πρώτη που ξεκίνησε όλα τα μαθήματά αλλά και τις εκπαιδεύσεις διαδικτυακά μέσω FaceTime και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εξειδικευμένη Επιμόρφωση στο αντικείμενο της «Μουσειακής Εκπαίδευσης » (Δίπλωμα με Άριστα/βαθμολογία 98%). Πρόκειται για μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)