Γνωρίζετε ότι…..

Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μαγιονέζα από καρύδια? Βάζετε στο μπλέντερ καρύδια με μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν πολτός. Ανακατεύετε πάλι αυτόν τον πολτό με φυτικό έλαιο σε αναλογία  2-3 κουταλιές της σούπας λάδι με ½ κουταλάκι πολτού και προσθέτετε χυμό λεμονιού. Καταναλώστε αυτή τη μαγιονέζα φρέσκια.

mayo

Η κατανάλωση λαχανικών, όπως το μπρόκολο, η κράμβη και το κουνουπίδι, συσχετίζεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καλύτερη υγεία για την καρδιά και μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθειες?

brocolo

Το χρένο ή Κοχλιάρια η αρμοράκια χρησιμοποιείται στη θεραπευτική κυρίως λόγω της διουρητικής και χωνευτικής του δράσης? Επίσης χρησιμοποιείται σε περίπτωση καταρροής της άνω αναπνευστικής οδού καθώς και σε πυρετό, κρυολογήματα και γρίπη. Χρησιμοποιείται επιπλέον και ως βοηθητική θεραπεία για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Πως το πίνουμε: δύο έως τρεις φορές την ημέρα 1 κουταλάκι μείγματος από τριμμένη ρίζα και μέλι σε αναλογία 1:1.

koxliaria

Τα γογγύλια μειώνουν την αρτηριακή πίεση και  περιέχουν κάλιο, το οποίο θεωρείται ότι διώχνει το νάτριο (αλάτι) από το σώμα, βοηθά στην απόφραξη των αρτηριών και καταπολεμά τον καρκίνο?

 

 

 

 

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

varvara low

Πηγές

https://www.medicalland.gr

https://www.medlook.net

https://www.diatrofi.gr

https://alexiptoto.com