Γυμναστείτε παντού με TRX Suspension Training (part 1)

Θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα το TRX με άγκιστρο πόρτας ( DOOR ANCHOR) έτσι ώστε να σας δώσουμε ένα ασκησιολόγιο για εκγύμναση ποδιών που αλλού???? Στο σπίτι σας……

SQUAT / ΚΑΘΙΣΜΑ
Αρχική θέση: Με μέτωπο προς το TRX κρατώντας τις λαβές
Εκτέλεση : Οδηγήστε τους γλουτούς προς το έδαφος μέχρι να γίνουν παράλληλοι οι μηροί με το έδαφος…και προσοχή…μην κλέψετε με τα χέρια για να επιστρέψετε στην αρχική θέση!!!!

suats trx

SINGLE LEG SQUAT / ΚΑΘΙΣΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΔΙ
Αρχική θέση : Με μέτωπο προς το TRX κρατώντας τις λαβές και με στήριξη στο ένα πόδι
Εκτέλεση : Οδηγήστε τους γλουτούς προς το έδαφος μέχρι να γίνει ο μηρός του ποδιού στήριξης παράλληλος με το έδαφος…και προσοχή…το ελεύθερο πόδι παραμένει ψηλά!!!! Και μη σηκώσετε τη φτέρνα του ποδιού ούτε και να κλέψετε με τα χέρια για να επιστρέψετε στην αρχική θέση!!!

singleleg

HAMSTRINGS CURL / ΟΠΙΣΘΙΟΙ ΜΗΡΙΑΙΟΙ
Αρχική θέση : Σε ύπτια θέση με τις φτέρνες των ποδιών στις ειδικές θέσεις των λαβών και τη λεκάνη ψηλά . Το σώμα είναι σε μία ευθεία από τους ώμους ως τα πόδια και τα πόδια flex. Τα χέρια δεξιά κι αριστερά δίπλα στο σώμα πάνω στο πάτωμα.
Εκτέλεση : Τραβήξτε τις φτέρνες προς τους γλουτούς διατηρώντας το σώμα σε μια ευθεία από τους ώμους ως τα γόνατα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση ελεγχόμενα.

hamstrings

HIP ABDUCTION / ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΟΔΙΩΝ
Αρχική θέση : Σε ύπτια θέση με τις φτέρνες των ποδιών στις ειδικές θέσεις των λαβών και τη λεκάνη ψηλά . Το σώμα είναι σε μία ευθεία από τους ώμους ως τα πόδια. Τα χέρια δεξιά κι αριστερά δίπλα στο σώμα πάνω στο πάτωμα.
Εκτέλεση : Απάγετε τα πόδια όσο μπορείτε κι ελεγχόμενα προσάγετέ τα διατηρώντας το σώμα συνέχεια ψηλά…..κι αν σας φαίνεται εύκολο…δεν έχετε παρά να σταυρώσετε τα χέρια πάνω από το στήθος!!!!!

hip abduction

Καλή επιτυχία!!!!!!

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers Ultimate Pilates System”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers

varvara