Γυμναστείτε παντού με TRX Suspension Training (part 2)

 

Θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα το TRX  με άγκιστρο πόρτας ( DOOR ANCHOR) έτσι ώστε να σας δώσουμε ένα ασκησιολόγιο για εκγύμναση του πάνω μέρους του σώματος……είστε έτοιμοι?????

CHEST PRESSES / ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Αρχική θέση : Διατηρήστε το σώμα σε μια επικλινή θέση με πλάτη στο TRX ,με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και τα χέρια τεντωμένα σε θέση κάμψης ώμου.

Εκτέλεση : Χαμηλώστε το στήθος προς τις λαβές…αλλά μην τις ξεπεράσετε…και προσοχή να μην ακουμπούν οι ιμάντες τα χέρια σας!!! Για να αυξήσετε τη δυσκολία της άσκησης απλά ξεκινήστε από μια μεγαλύτερη κλίση σώματος …

chest

BACK ROW / ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ

Αρχική θέση : Με μέτωπο στο ΤRX  ξεκινήστε από μια επικλινή θέση και με χέρια τεντωμένα. Το σώμα είναι σε μία ευθεία…

Εκτέλεση : Τραβήξτε το σώμα προς τις λαβές ενώνοντας ωμοπλάτες προς τα πίσω και διατηρώντας το σώμα ακίνητο σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσης της άσκησης… και μην κλέβετε με τα ισχία!!!!

back row

Y SHOULDER RAISE / ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΩΜΟΥΣ

Αρχική θέση : Με μέτωπο στο TRX  ξεκινήστε από μια επικλινή θέση με το ένα πόδι μπροστά και το άλλο πίσω λυγισμένο . Τα χέρια τεντωμένα σε θέση κάμψης ώμου.

Εκτέλεση : Μεταφέροντας με τα πόδια το βάρος του σώματος από πίσω μπροστά οδηγήστε τα χέρια σε θέση Υ πάνω απ’ το κεφάλι…προσοχή μην κλέψετε με τα ισχία…κι επιστρέψτε σιγά-σιγά στην αρχική θέση…

Y shoulder

BICEPS CURL / ΚΑΜΨΕΙΣ ΔΙΚΕΦΑΛΩΝ

Αρχική θέση : Mε μέτωπο στο TRX  διατηρήστε το σώμα σε μια επικλινή θέση και τα χέρια τεντωμένα σε θέση υπτιασμού (παλάμες προς την οροφή).

Εκτέλεση : Διατηρώντας τους αγκώνες ψηλά, κάμψτε δικέφαλους φέρνοντας το σώμα προς τις λαβές…προσοχή στο τελικό σημείο της άσκησης οι λαβές να είναι στο ύψος του μετώπου….

biceps

TRICEPS PRESS / ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΡΙΚΕΦΑΛΩΝ

Αρχική θέση : Διατηρήστε το σώμα σε μια επικλινή θέση με πλάτη στο TRX , με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και τα χέρια τεντωμένα (με παλάμες προς τα κάτω) διαγώνια ψηλά.

Εκτέλεση : Χαμηλώστε το σώμα κάμπτοντας στους αγκώνες  ( λαβές προς το μέτωπο) διατηρώντας τους βραχίονες σταθερούς και τους αγκώνες όσο πιο κοντά στο σώμα γίνεται….αργά επιστρέψτε στην αρχική θέση!!! Δεν είναι και τόσο εύκολο….

triceps

Καλή επιτυχία!!!!!!

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers Ultimate Pilates System”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers

varvara