Reformer training: chest expansion

Παρόλο που το όνομά του θυμίζει κάτι από Μεσαίωνα, είναι ένα θαυμάσιο και κομψό μηχάνημα/apparatus. Για να είμαστε ακριβείς, ο Joseph H. Pilates το αποκαλούσε “apparatus”. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα ξύλινο κρεβάτι με κινούμενο στρώμα. Πάνω σ’ αυτό, που κινείται μπροστά και πίσω, μπορείς να γυμνάσεις όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματός σας μιας και διαθέτει λαβές για χέρια και πόδια και επίσης ελατήρια για αντίσταση.

Είναι το πιο γνωστό και αναγνωρίσιμο από τον πολύ κόσμο.

Οι ασκήσεις πάνω στο reformer έχουν τη δυνατότητα μεγάλου εύρους κινήσεων, έτσι ώστε να βελτιώνεται η ευλυγισία καθώς αυξάνεται η δύναμη. Παράλληλα, παρέχουν αρκετή αντίσταση για τη βελτίωση της οστικής μάζας (γερά οστά).

CHEST EXPANSION

Η άσκηση της εβδομάδας!

Ξεκίνησε από καθιστή θέση πάνω στο long box, πέλματα πάνω στο head pad, και  χέρια να κρατούν τις λαβές/loops (με την ελεύθερη άκρη προς το  μικρό δάχτυλο). Ώμοι πάνω από τα ισχιακά κυρτώματα.

Εισπνοή και με την εκπνοή οδήγησε τα χέρια προς τα πίσω τεντωμένα . Με εισπνοή οδήγησέ τα στην αρχική θέση.

reformer

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  • Διατήρησε τους ώμους πάνω από τα ισχιακά κυρτώματα.
  • Γλίστρησε τις ωμοπλάτες προς τα κάτω, διατήρησε το στήθος ψηλά , τους ώμους πλάγια και κάτω.
  • Μάκρυνε το λαιμό .
  • Ψήλωσε στο κάθισμά σου.
  • Φαντάσου ότι  είσαι σε μια βάρκα και προσπαθείς να κινηθείς χρησιμοποιώντας τα χέρια σαν κουπιά.

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®