Pilatesstick® και όχι μόνο…για άψογη ενδυνάμωση

Με την πάροδο του χρόνου, την πίεση της καθημερινότητας και το stress το σώμα μας φθείρεται και δημιουργούνται προβλήματα στο σκελετικό μας σύστημα.

stick 1Το αντίδοτο σε όλα αυτά είναι το gadget Pilatesstick® που βοηθά στη μυϊκή εκτόνωση και στην ενδυνάμωση του σώματός μας.

Ξεκίνησε πολλά υποσχόμενο κι έχει κατακτήσει σήμερα τις αίθουσες Pilates μικρών και μεγάλων χώρων ευεξίας ή pilates & yoga studios. Πρόκειται για το πιο εύκολο, ελαφρύ φορητό και προσαρμόσιμο gaddjet των τελευταίων χρόνων στο χώρο του pilates.

Το ασκησιολόγιο είναι αρκετά πλούσιο και περιλαμβάνει ασκήσεις reformer & tower καθώς και functional pilates.

Η φαντασία και η εμπειρία των instructors διευρύνει και τις δυνατότητες για περισσότερες ασκήσεις ταυτόχρονα με τη χρήση φορητού εξοπλισμού όπως μεγάλες και μικρές μπάλες (fitballs & miniballs) δαχτυλίδια (magic circles) , λάστιχα (elastic bands), toning balls και ξύλινες μικρές μπάρες.
Στη νέα του έκδοση περιλαμβάνει δύο slastixs, ώστε κάθε άσκηση να εκτελείται σε άνοιγμα ώμων για χέρια και πόδια (shoulder width) κι έτσι γίνεται ακόμα περισσότερο λειτουργικό σε όλα τα επίπεδα και άξονες κίνησης.
Προσαρμόζεται εύκολα σε τοίχους με κρίκους που υπάρχουν στα χρωματοπωλεία -σιδηρικά, σε μπάρα σχολής μπαλέτου και σε πόρτες απλές ή και συρόμενες που ασφαλίζουν.

Μια από τις πιο συνηθισμένες εφαρμογές που προτείνουμε είναι το “πάντρεμα” διαφόρων εξοπλισμών pilates με τη μορφή της κυκλικής προπόνησης. Ανάλογα με το χώρο τον αριθμό των εξοπλισμών και των προπονούμενων μπορεί να στηθεί ένα έξυπνο μάθημα με την παρακάτω μορφή για δέκα άτομα με δύο ανά σταθμό:
1ος σταθμός: wunda chairs
2ος σταθμός: στρώματα με μεγάλη μπάλα (fitball)
3ος σταθμός: 2 pilatesstiks
4ος σταθμός: 2 στρώματα με λάστιχα (elastic bands)
5ος σταθμός: 2 στρώματα με δαχτυλίδια για standing pilates (magic circles)

Επιλέγουμε πέντε έως δέκα ασκήσεις με 20 επαναλήψεις ή με χρόνο (πχ 45”).
Μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων εκτελούμενων σε σειρά χωρίς διάλειμμα, ή δυάδα αλλάζει σταθμό και ξεκινάει άμεσα σε μία νέα σειρά ασκήσεων. Αφού ολοκληρώσουμε όλους τους σταθμούς δίνουμε ένα διάλειμμα δύο έως τριών λεπτών.
Οι μαθητές μας έχουν δώσει τη δική τους ονομασία σ’αυτή τη μοναδική μορφή μαθήματος που δεν είναι τίποτα άλλο από μία κυκλική προπόνηση, η οποία έχει άμεσα αποτελέσματα στη γενική φυσική κατάσταση και στη μείωση λίπους των ασκούμενων, παράλληλα με την απόκτηση καλής σωματικής στάσης. Έτσι λοιπόν θα το συναντήσουμε ως circuit pilates, pilates on the run, pilates on the go, pilates circle,round pilates, pilates on the tour.
Αν ενδιαφέρεστε για μαθήματα Pilatesstik επικοινωνήστε μαζί μας για να σας φέρουμε σε επαφή με Instructor σε studio της περιοχής σας.
Η εκπαίδευση γίνεται από την AthensTrainers® δύο φορές το χρόνο για τους ενδιαφερόμενους και πρόκειται για διεθνή πιστοποίηση.

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

varvara

 

 

 

 

 

Πηγή: fitness & spa τεύχος 42