Frozen Yoga

Πριν μερικά χρόνια, όταν το Frozen Yogurt και η  Hot Yoga  ήταν στα high  τους, πρότεινα να  πάμε Παρνασσό και να κάνουμε τι άλλο????????  FROZEN YOGA… με αποπήραν όλοι και ιδιαίτερα οι συνάδερφοι «γιογκάκηδες»  λέγοντας μου ότι δε γίνεται και πρέπει να είμαστε σε ζεστό χώρο κλπ κλπ… εγώ το είχα σκεφτεί σα διασκέδαση για όσους από εμάς δεν ανεβαίνουν στα πέδιλα  και  σα ζέσταμα για εκείνους που κάνουν  ski  ή  snowboard …

Τώρα είναι trend… ονομάζεται SNOWGA…ή διαφορετικά το όνομα που του είχα δώσει περιπαιχτικά …FROZEN YOGA…πρακτική  στο χιόνι, για ένωση με τη φύση αλλά και την εσωτερική μας φύση. Αναπνεύστε τον κρύο και αναζωογονητικό αέρα και νιώστε μια μοναδική εμπειρία. Συνδυασμένη βέβαια με spa και ζεστά ροφήματα για να ζεσταθεί …η άκρη της μύτης σας και …η καρδιά σας. Είναι απίθανη για όσους ασχολούνται με χειμερινά σπόρ συν το ότι τα ski poles μπορούν να χρησιμοποιηθούν σα βοηθήματα της yoga.

Οι New York Times αναφέρουν:

Στο Bozeman, Mont. η εταιρεία Flow Outside οργανώνει ένα μάθημα δύο φορές τη βδομάδα στο οποίο οι συμμετέχοντες περπατούν στο χιόνι μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, κάνει 1/2 ώρα yoga και επιστρέφουν πάλι με πεζοπορία σπίτι. Το Stowe Mountain Lodge στο Vermont προσφέρει  snowga (το ονομάζουν και Stowega) σε συνδυασμό με σκι και περπάτημα στο χιόνι. Και στο Finger Lakes Yoga Escapes στη Canandaigua, N.Y., μία  ιδιοκτήτρια είπε ότι η snowga έχει τόσο μεγάλη επιτυχία που σκοπεύει να οργανώσει νυχτερινό μάθημα με λάμπες.

Στο Yoga Journal σχολιάστηκε το φαινόμενο των yogis που κάνουν yoga στο χιόνι…

“Οι άνθρωποι που είναι παθιασμένοι με την πρακτική της yoga, θέλουν να την κάνουν παντού-θα σου πουν ότι η yoga γίνεται παντού και με τα πάντα”.

Βγήκα λοιπόν στον κήπο μου που είναι χιονισμένος μετά τις τελευταίες θεομηνίες και να μερικές yoga poses…

Warrior II Pose / Virabhadrasana II

frozen 1

Chair Pose / Utkatasana

frozen 2

Lord of the Dance Pose / Natarajasana

frozen 3

Variation of Chair Pose

frozen 4

Tree Pose / Vrksasana

frozen 5

Half Pyramid / Ardha Parsvottanasana / TYPE: FORWARD BENDING POSES

frozen 6

Wide-Legged Forward Bend / Prasarita Padottanasana / TYPE: Forward Bending Pose, Hip Opener Pose

frozen 7

Αρθρογραφεί η Βαρβάρα Σολομωνίδου, Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

Πηγή:  www.nytimes.com