Ιδέες με αβοκάντο

Αν σου αρέσει το αβοκάντο τότε υπάρχουν αρκετές ιδέες να το εντάξεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα χωρίς ενοχές:

  1. Σίγουρα μπορείς να το τεμαχίσεις και να το προσθέσεις στη σαλάτα σου και σε κάποια φαγητά
  2. Μπορείς να αντικαταστήσεις το βούτυρο, ως υλικό συνταγής γλυκού, κι έτσι να πετύχεις μια άλλη εκδοχή του γλυκίσματος με μια γεύση πιο υγιεινή

αβοκάντο

  1. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μαζί με άλλα υλικά για να φτιάξεις ένα άλειμμα/ντιπ ή dressing. Ανάμειξη με μουστάρδα, λεμόνι και μυρωδικά της επιλογής σου στο μπλέντερ…μοναδική νοστιμιά!
  2. Τέλειος συνδυασμός ως πουρές με πατάτα για συνοδευτικό δίπλα σε ψάρι ή κοτόπουλο…
  3. Αν λατρεύεις τη μεξικάνικη κουζίνα, φτιάξε το δικό σου guacamole. Υπάρχουν άπειρες συνταγές στο διαδίκτυο με απλά υλικά που φέρνουν το πιο τέλειο αποτέλεσμα !
  4. Δοκίμασε να το προσθέσεις σε smoothies λαχανικών ή και φρούτων ή και σε κοκτέιλ…και…σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες ιδέες γιατί η γεύση του είναι λατρεμένη!!!!!

 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member Pilates Method Alliance (PMA), Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, Fascial Fitness Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®