Εκπαιδευτικό σεμινάριο Pilates & Εγκυμοσύνη

Η AthensTrainers® διοργανώνει σεμινάριο Pilates & Εγκυμοσύνη.

Βασική  προϋπόθεση παρακολούθησης  είναι η γνώση ενός τουλάχιστον επιπέδου Mat Pilates.

Πρώτος μας στόχος σε ένα πρόγραμμα Pilates είναι να δώσουμε στην γυναίκα που εγκυμονεί ένα ασκησιολόγιο που με ασφάλεια θα μπορεί να εκτελέσει κατά τη διάρκεια της κύησης. Οι γυναίκες που γυμνάζονταν πριν την εγκυμοσύνη μπορούν να συνεχίσουν να γυμνάζονται εφόσον δεν υπάρχει κάποιος λόγος σοβαρός κατά την κρίση του γιατρού τους. Όσες όμως είναι αγύμναστες καλό θα ήταν να προσέξουν το πρώτο τρίμηνο της κύησης και να ξεκινήσουν μετά, κάτι που συνιστάται μιας και πρέπει η έγκυος να υποστηρίξει το σώμα της (λόγω των καθημερινών επιβαρύνσεων και των αλλαγών που συμβαίνουν στον οργανισμό της).

Δεύτερος στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα που να μπορεί να εκτελέσει η έγκυος παντού και με τα ελάχιστα βοηθήματα. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που θα μπορούσε να εκτελέσει σε γυμναστήριο, σε personal training studio και σε studio pilates ή yoga.

Το ασκησιολόγιο έχει 3 ενότητες, ασκήσεις 1ου τριμήνου, ασκήσεις 2ου & 3ου τριμήνου και ασκήσεις μετά την εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου η έγκυος, εφόσον γυμναζόταν και πριν, μπορεί να εκτελέσει ασκήσεις σε ύπτια θέση. Οπότε θα εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα με σκοπό τη σταθεροποίηση του σώματός της. Παρ’ όλα αυτά θα δώσουμε και τροποποιήσεις των ασκήσεων αυτών σε καθιστή και όρθια θέση σε περίπτωση που τις προτιμά η έγκυος .

Επιπλέον ενότητες που θα διδαχθούν:

۰Μεταβολές που επέρχονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

۰Αντενδείξεις για την άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

۰Οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

۰Τι πρέπει να γνωρίζει ο γυμναστής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Φυσικοθεραπευτές, Fitness Instructors, Personal Trainers, Φοιτητές ΙΕΚ & Ιδιωτικών Σχολών Fitness, Φοιτητές ΤΕΦΑΑ, Ιδιοκτήτες και Στελέχη Γυμναστηρίων

Ημερομηνία: Κυριακή 3 Μαρτίου 10:00-14:00

Τοποθεσία: θα ανακοινωθεί σύντομα

Πληροφορίες 6950614115 / info@athenstrainers.gr

pilates pregnancy