Από τα αρχέγονα πρότυπα κίνησης στο Spi Training System®

Από τη δημιουργία του άνθρωπος και για εκατομμύρια χρόνια επιβίωνε χάρη στο ένστικτο, στο μυαλό και στην κίνηση του σώματός του.arxegona
Όλη την ημέρα διάνυε μεγάλες αποστάσεις έτρεχε σκαρφάλωνε κρυβόταν είτε για να κυνηγήσει και να ψαρέψει, είτε για να προστατευτεί. Αλλά και όλες οι δουλειές γινόταν χειρωνακτικά: καλλιέργειες, συλλογή καρπών, ζύμωμα, πλύσιμο, κουβάλημα ξύλων, και φορτίων. Όταν η τεχνολογία έκανε πιο εύκολη την καθημερινότητά μας οι ανάγκες δεν ήταν πια άρρηκτα συνδεδεμένες με τη σωματική κίνηση και η φυσική δραστηριότητα ατόνησε. Εξισορροπητικά, έκανε την εμφάνισή του το γυμναστήριο! Βάρη και μηχανήματα ήρθαν να μας θυμίσουν την ανάγκη της αρχέγονης κίνησης! Η κίνηση όμως δεν αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας αφού σήμερα πάμε παντού με το αυτοκίνητο, είμαστε καθισμένοι στην εργασία μας για αρκετές ώρες, η ξεκούραση είναι ακινησία στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση ή μπροστά από τον υπολογιστή. Έχουμε ξεχάσει να αναπνέουμε σωστά έχουμε χάσει την επαφή με τη φύση. Η σωματική κούραση που νιώθουμε προέρχεται από την ακινησία. “Έχουμε σκουριάσει” και φοβόμαστε να κινηθούμε και να σηκώσουμε βάρη, ξεχνώντας ότι το σώμα μας είναι κατάλληλα φτιαγμένο για όλα αυτά!

powerbag 2Έτσι μας γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του SPI TRAINING SYSTEM® που αποτελεί μια προσπάθεια για:

  •  να σταματήσουμε την εκδίκηση της υποτιθέμενης «καλής ποιότητας ζωής» -που αποκτήσαμε μέσω της τεχνολογίας, να φερθούμε στο σώμα μας όπως του αξίζει…να το αγαπήσουμε!
  • να αποκτήσουμε σωματική, πνευματική και ψυχική ισορροπία με σκοπό να βιώνουμε την καθημερινότητα ευχάριστα και αβίαστα.
  • να φέρουμε το παιχνίδι και το ομαδικό πνεύμα στην άσκηση, να βάλει ο καθένας μας τον προσωπικό του στόχο, να συνυπάρξει ο δυνατός με τον αδύναμο και όλοι μαζί να «τερματίσουμε».

 

Το  SPI TRAINING SYSTEM® μπορεί να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ενός γυμναστηρίου, στο κοντινό άλσος, σε παραλία ή οπουδήποτε μπορείτε να φανταστείτε! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βάρος του σώματος, σχοινιά, μπάλες, σάκους, δράμια, σκάλες ευκινησίας, κώνους, εμπόδια και ότι άλλο ανάλογα με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο χώρος . Αυτή η προπόνηση μπορεί να βελτιώσει την δύναμη, την αντοχή και την ταχύτητα, ν’ αυξήσει το μεταβολισμό και ν’ αλλάξει πραγματικά το σώμα!

JordanFitnessBrochure2011-76

Είναι κατάλληλο  για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, από ερασιτέχνες έως επαγγελματίες αθλητές.

Είστε έτοιμοι για την πρόκληση?

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

varvara

Γρηγόρης Δόγκας, Personal Trainer, Εισηγητής Σεμιναρίων, Συνεργάτης AthensTrainers®

dogas

 

Πηγή: fitness & spa τεύχος 28

LEIGH BRANDON «Προπόνηση ταχύτητας»