Ο γλυκάνισος είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική, για τη παρασκευή τσαγιού, ως υγρό άρωμα και αποτελεί βασικό συστατικό του ελληνικού μας ούζου!

γλυκάνισος

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

Αποτελεί πλούσια πηγή του συμπλέγματος των βιταμινών Β, της βιταμίνης C, της βιταμίνης Α, του ασβεστίου, του σιδήρου, του καλίου, του μαγγανίου, του ψευδαργύρου, του χαλκού, φυτικών ινών και πρωτεϊνών.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

  • Ανακούφιση συμπτωμάτων γαστρεντερικών και πεπτικών διαταραχών.
  • Δρα ως αποχρεμπτικό, διουρητικό αλλά και διεγερτικό της όρεξης.
  • Ανακουφίζει από συμπτώματα δυσμηνόρροιας.
  • Αντιμετωπίζει την αϋπνία, το άσθμα και τη δυσκοιλιότητα.
  • Είναι εφιδρωτικό και αντιπυρετικό.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ

  • Το έλαιο του γλυκάνισου αντενδείκνυται σε άτομα με δερματίτιδες.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η υπέρμετρη κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και νευρολογικές διαταραχές.

 

 

Στέλλα Σιδεράτου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Φυσικοθεραπεύτρια, Ρεφλεξολόγος, Pilates Trainer

Πηγή: stellasideratou.blogspot.com