Green Training…Πρωινή άσκηση  στο  παγκάκι!

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας,  στερούν την επαφή μας με την φύση, « εγκλωβίζοντας» μας σε κλειστούς χώρους, είτε αυτοί είναι το εργασιακό περιβάλλον, το σπίτι ή ακόμα και το αυτοκίνητο.

Ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος έρχεται αντιμέτωπος με την ανάγκη του ανθρώπου για άσκηση, βοηθώντας στην υιοθέτηση του καθιστικού τρόπου ζωής .

Γι αυτό ο συνδυασμός της άσκησης και της φύσης είναι η πιο σημαντική επένδυση για τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας υγεία! Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό?

Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον  σχετίζεται με την ψυχική και πνευματική αναζωογόνηση, την μείωση του άγχους και του στρες καθώς επίσης με την καταπολέμηση της κατάθλιψης.  Από την άλλη πλευρά η συστηματική άσκηση ενισχύει όλα τα παραπάνω, μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών  και διαφόρων άλλων νόσων, μειώνει την αρτηριακή πίεση , βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος  και ενδυναμώνει  διάφορα συστήματα του οργανισμού μας (μυϊκό, σκελετικό κ.α.).

Ξεκινήστε την ημέρα σας  βάζοντας στο σακίδιό σας μια πετσέτα, νερό, ένα λάστιχο άσκησης και το πρωινό σας. Προορισμός; Το προσωπικό σας  «γυμναστήριο»,  που δεν είναι κάτι άλλο από το παγκάκι που σας εμπνέει και η προπόνηση ξεκινάει! Ξεκινάμε την εκγύμναση των ποδιών με πέντε βασικές ασκήσεις.

1: απλά καθίσματα στο παγκάκι

kathismata

2: καθίσματα με το ένα πόδι

me ena podi

3: προβολές με το πόδι πάνω στο παγκάκι

provoles

4: θέση V στο παγκάκι κάμψη-έκταση (κορμού – ισχίου)

v

5:ψαλίδια σε θέση V

 psalidia

Εκτελέστε ένα σετ των  12 επαναλήψεων σε κάθε άσκηση χωρίς διάλλειμα. Εφόσον ολοκληρώσετε όλες τις ασκήσεις ξεκουράζεστε για 30’’ και επαναλαμβάνετε 1 η 2 φορές.

Γρηγόρης Δόγκας, Personal Trainer, Εισηγητής Σεμιναρίων, Συνεργάτης AthensTrainers

 

Πηγή: fitness & spa τεύχος 48