Πώς θα κάνω τα οπίσθιά μου πιο σφιχτά;

Ένας από τους πιο βασικούς στόχους στο εβδομαδιαίο προπονητικό πλάνο σου είναι η πολυπόθητη σύσφιξη των γλουτιαίων μυών.

Ξεκίνα από σήμερα κιόλας, προσθέτοντας στο πρόγραμμά σου ασκήσεις που θα κάνουν τους γλουτούς σου να «πάρουν φωτιά».

Ξεκίνα με τα πιο απλά και βασικά:

SQUAT: All time classic άσκηση. Όσο πιο κοντά πλησιάζει η λεκάνη σου στο έδαφος και όσο περισσότερο γειώνεις τις φτέρνες σου στην επαναφορά, τόσο περισσότερο θα νιώσεις τους γλουτούς σου να ενεργοποιούνται. Πραγματοποίησε 3 σετ των 20 επαναλήψεων.

STEP UP TO BOX: Τοποθέτησε το ένα σου πόδι πάνω σε ένα κουτί ή σε ένα οποιοδήποτε ψηλότερο σημείο και ανέβα έως ότου τεντώσεις πλήρως το γόνατο. Επανέλαβε το ίδιο και από την άλλη μεριά. Φρόντισε το σώμα σου να τείνει προς τα πάνω και όχι προς τα εμπρός, ώστε να μην καταπονείς τα γόνατά σου και η επαναφορά στο έδαφος να είναι ελεγχόμενη. 3 σετ των 15 επαναλήψεων είναι ιδανικά για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

BRIDGE ON THE FITBALL: Από ύπτια θέση με τα πέλματα πάνω στην μεγάλη μπάλα, σήκωσε τη λεκάνη σου μέχρι να νιώσεις το βάρος σου να έρχεται ψηλά στους ώμους και όχι στον αυχένα. Για να αυξήσεις τον βαθμό δυσκολίας, κράτησε τα χέρια τεντωμένα κάθετα με το έδαφος. Κάνε 3 σετ των 20 επαναλήψεων και να είσαι σίγουρη ότι οι σφιχτοί γλουτοί θα σε ανταμείψουν.

Και μην ξεχνάς την αερόβια προπόνηση: Την επόμενη φορά που θα ανέβεις στο διάδρομο ή θα βγεις για τρέξιμο πρόσθεσε στην διαδρομή σου μερικές ανηφόρες λίγων μέτρων. Οι παλμοί σου θα ανέβουν σίγουρα όπως και τα οπίσθιά σου.

Σοφία Παπαγέωργα, Yoga & Pilates Instructor, Personal Trainer, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

Πηγή: THE BODY MAGAZINE