«Ταξίδι» στον γαλαξία των Τζεντάι» Έθνος 16/1

ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

Ο μακρινός γαλαξίας του «Πολέμου των Αστρων» μεταφέρεται στον «Ελληνικό Κόσμο», δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον ιππότη Τζεντάι που κρύβουν μέσα τους! 

assets_LARGE_t_420_54621819Η έκθεση «Star Wars Stories» εγκαινιάζεται στις 22 Ιανουαρίου στον «Ελληνικό Κόσμο»

Mε αφορμή τη νέα ταινία «Star Wars: The force awakens», η έκθεση «Star Wars Stories» που εγκαινιάζεται στις 22 Ιανουαρίου θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, συλλεκτικά παιχνίδια και φιγούρες εμπνευσμένα από τη θρυλική τριλογία του Τζορτζ Λούκας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης στον «Ελληνικό Κόσμο» οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μία συλλογή συλλεκτικών παιχνιδιών (των εταιρειών Kenner και η Palitoys), τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στα αυθεντικά κουτιά τους, όπως κυκλοφόρησαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Παράλληλα παρουσιάζονται διαστημόπλοια, φιγούρες, επιτραπέζια, διαστημικές ναυμαχίες και Monopoly από ελληνικές εταιρείες παιχνιδιών.

Επίσης, τα ελληνικά συλλεκτικά κόμικς «Ο Πόλεμος των Αστρων» που κυκλοφόρησαν το 1977 από τις ελληνικές εκδόσεις «Καμπανά» βρίσκονται σε περίοπτη θέση. Κι ακόμα, ποιος φανατικός θαυμαστής δεν θέλει να δει από κοντά αυθεντικά φιλμ της ταινίας ή το αυτόγραφο του Ντέιβιντ Πρόους που υποδύθηκε τον Νταρθ Βέιντερ στην πρώτη τριλογία;

Ο δημιουργός του «Star Wars», Τζορτζ Λούκας, διαπραγματευόμενος την αμοιβή του με τη Fox για την πρώτη ταινία του, κράτησε τα δικαιώματα για παιχνίδια ή μπλούζες και άλλα αντικείμενα που θα κυκλοφορούσαν με τους ήρωες της ταινίας. Κανείς δεν περίμενε όχι μόνο την επιτυχία του έργου αλλά και όλο το ρεύμα που δημιούργησε στη βιομηχανία των παιχνιδιών.

Η πρωτοπόρος εταιρεία Kenner, παιχνίδια της οποίας θα εκτίθενται στον «Ελληνικό Κόσμο», μην μπορώντας τα Χριστούγεννα του 1977 να καλύψει τη ζήτηση από τους θαυμαστές του «Πόλεμου των Αστρων», σκαρφίστηκε μία ιδέα που τρέλανε την αγορά: Κατασκεύασε το «Early Bird Certificate Package», ένα πιστοποιητικό για να κρατήσει σειρά προτεραιότητας όταν θα μπορούσε να παράγει και νέες φιγούρες.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Πόλεμος των Αστρων» «Fit Smiling Kids» τα παιδιά που θα επισκεφθούν τον υπεργαλακτικό κόσμο των παιχνιδιών της Star Wars, θα «επιβιβαστούν» στο Millennium Falcon σε φανταστικές ταχύτητες που ξεπερνούν την ταχύτητα του φωτός και θα «εκπαιδευτούν» για να γίνουν αληθινοί Τζεντάι. Ανάμεσα σε αυθεντικά συλλεκτικά παιχνίδια, η ομάδα του «Fit Smiling Kids» της AthensTrainers θα μυήσει τους μικρούς στον κόσμο των Τζεντάι, για να «ξεσπαθώσουν» με τέχνη και να χειρίζονται με επιτυχία τα φωτόσπαθά τους. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από εκατό σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες συλλογές παιχνιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην ιστορία μέσα από παιχνίδια που άλλοτε συντρόφευαν μικρά παιδιά και άντεξαν στον χρόνο ή παιχνίδια που διατηρήθηκαν σε μετακινήσεις πληθυσμών, επιβίωσαν από πολέμους και καταστροφές και έγιναν συλλεκτικά. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται παιχνίδια από άσημους κατασκευαστές που αργότερα κατέκλυσαν τον κόσμο, ή παιχνίδια κατασκευασμένα στο χέρι από ευτελή υλικά που όμως διατηρούνται σε άρτια κατάσταση. Tα παιχνίδια παρουσιάζονται ως εργαλείο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών, αλλά και ως βασικός συνοδοιπόρος στα στάδια της ανάπτυξης και της εξέλιξής τους.

smiling

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ

Πηγή: Έθνος

 

Πηγή: AthensTrainers Youtube Channel