Το Brazilian jiu jitsu και ο συνεργάτης μας Βαγγέλης Δημούτσος

Θυμάμαι κάποια στιγμή ότι  άκουσα

τον Βαγγέλη ότι θα ξεκινούσε μια πολεμική τέχνη αλλά και το Γρηγόρη Δόγκα να συμφωνεί με την επιλογή του ν’ ακολουθήσει το Brazilian jiu jitsu.

Με έναυσμα έναν αγώνα επισκέφθηκα το site της σχολής του και διάβασα την ιστορία, τη διάδοσή του και την εφαρμογή του στις μικρές ηλικίες…δε θα σας ζαλίσω…μπορείτε να μπείτε στο σύνδεσμο https://fazforca.gr/i-tehni-tou-bjj/ και απλά να μαγευτείτε από την πορεία του αθλήματος.

Τo Brazilian jiu jitsu είναι πολεμική τέχνη, ένα μαχητικό άθλημα και ένα σύστημα αυτοάμυνας το οποίο σχετίζεται με την πάλη και ειδικότερα με την πάλη εδάφους. Δημιουργήθηκε με σκοπό ένας μικρόσωμος. αδύναμος άνθρωπος να μπορέσει να αμυνθεί επιτυχώς απέναντι σε κάποιον με περισσότερη δύναμη χρησιμοποιώντας μοχλούς και κατάλληλες τεχνικές, συγκεκριμένα, τεχνικές εξάρθρωσης αρθρώσεων, πνιγμούς, στραγγαλισμούς και ακινητοποιήσεις, με σκοπό την υποταγή- εγκατάλειψη του αντιπάλου. Λόγω της έλλειψης χτυπημάτων υπάρχει η δυνατότητα πλήρους επαφής .Έγινε ευρέως γνωστό από τους αγώνες χωρίς όρους σε κλουβιά». (www.fazforca.gr)

Έτσι λοιπόν εκείνο το καλοκαίρι του 2014 ξεκίνησε με εκπαιδευτή τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, ομοσπονδιακό προπονητή Εθνικής Ομάδας Newaza της Ομοσπονδίας ΕΦΕΟΖΖ, στην ομάδα Faz Forca Team Jiu Jitsu. Έλαβε τη μπλε ζώνη μετά τους πρώτους του άγώνες στις 27 Φεβρουαρίου 2016 (Greek National BJJ Championship 2016).

Στις 10 & 11 Μαρτίου 2018 θα λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Greek National BJJ Championship 2018) εκπροσωπώντας τη Σχολή Faz Forca Team Headquarters στην κατηγορία Adult/Male/Blue/S.Heavy. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit®  Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Πηγή:www.fazforca.gr