Αβοκάντο

//Αβοκάντο

Αβοκάντο

Πλούσιο σε μονοακόρεστα, το αβοκάντο έχει μια απαλή και κρεμώδη υφή. Περιέχει πολλές

φυτικές ίνες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως οι βιταμίνες Β, η βιταμίνη Κ, το κάλιο, ο χαλκός, η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C.

Η κατανάλωση αβοκάντο έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι επίσης πολύ χορταστικό, γεγονός που βοηθά στην απώλεια βάρους.

Αποτελείται από 73% νερό, 15% λιπαρά, 8,5% υδατάνθρακες (κυρίως ίνες) και 2% πρωτεΐνες. Ένα αβοκάντο (68 γραμμάρια) περιέχει 109 θερμίδες. Είναι πολύ υψηλότερο σε λιπαρά από τα περισσότερα άλλα φρούτα.

Πολλοί πιστεύουν ότι τα αβοκάντο παχαίνουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά και γι ‘αυτό πρέπει να αποφεύγονται. Ωστόσο, η κατανάλωση αβοκάντο δεν φαίνεται να εμποδίζει την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη αβοκάντο στα γεύματα δίνει την αίσθηση κορεσμού και μειώνει την επιθυμία για φαγητό για πολλές ώρες.

Τέλος, τα αβοκάντο είναι πολύ υψηλά σε καροτενοειδή αντιοξειδωτικά και η κατανάλωση λίπους μαζί με αυτά τα αντιοξειδωτικά τείνει να αυξήσει την απορρόφησή τους στο σώμα.

Το διαβάσαμε στο medicalnewstoday.com

 

 

By |2018-04-27T00:40:10+00:00Απρίλιος 27th, 2018|Διατροφή|0 Comments