Αχ αυτές οι ημικρανίες…

Οι ημικρανίες συναντώνται σε αναλογία 1 στους 10 ενήλικες, και πιο συχνά σε γυναίκες από ότι σε άντρες. Περιγράφεται σαν ένας πόνος “τρυπάνι” στη μια πλευρά της κεφαλής και συχνά γύρω από το ένα μάτι. Τάση για εμετό, εμετός και αδιαθεσία είναι τα συνήθη συμπτώματα.

Ποιες τροφές θα μπορούσαν να βοηθήσουν :

-αποφύγετε τους επεξεργασμενους υδατάνθρακες, τις νηστείες, την παράκαμψη γευμάτων

-καταναλώστε ελαιόλαδο και ιχθυέλαια

-καταναλώστε τροφές με μαγνήσιο, οπως σπανάκι,γλυκοπατάτες και προϊόντα ολικής άλεσης

-μειώστε την κατανάλωση λιπών

Κάποιες τροφές θεωρούνται οτι μάλλον πυροδοτούν τις ημικρανίες οπως το γάλα και η σοκολάτα, τα γερμανικά λουκάνικα, το τυρί,το κρασί, ο καφές, το σκόρδο και τα αυγά. Έχουν αναφερθεί και τα φασόλια, το καλαμπόκι, οι τηγανητές τροφές, το κίτρο, οι ξηροί καρποί, το χοιρινό,τα γλυκαντικά,το τσάι και οι τομάτες. Όλες οι τροφές που υποψιάζεστε οτι σας δημιουργούν ημικρανία θα πρέπει να απομακρυνθούν απο τη διατροφή σας καθώς και τα παράγωγα τους. Θα πρέπει όμως να λάβετε σοβαρά και άλλους παράγοντες οπως το στρες της εργασίας σας και το σημείο του κύκλου της έμμηνου ρύσης.

Περισσότερα στο βιβλίο της Dr Sarah Brewer “EAT WELL STAY WELL-What to eat to Beat Common Ailments”, έκδοση  Eddison Books.

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

Πηγές :

Woman & Home Magazine

“EAT WELL STAY WELL-What to eat to Beat Common Ailments” – Dr Sarah Brewer