Γιατί να ξεκινήσω τρέξιμο???

 

treximo 00

Το τρέξιμο καθαρίζει το μυαλό:  πολλές φορές έχουμε ακούσει αθλητές δρομείς  να λένε «πάω να τρέξω να καθαρίσει το μυαλό μου»…δεν είναι μόνο μια κλισέ φράση αλλά υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση από έρευνες.

– Ανεβάζει τη διάθεση :
Το τρέξιμο και γενικά η άσκηση  είναι ένας φυσικός και ασφαλής τρόπος για να αυξήσει κανείς τα επίπεδα της σεροτονίνης του και να ανακουφιστεί από την κατάθλιψη. Η σεροτονίνη είναι μια ορμόνη που ελέγχει τη διάθεση. Όταν τα επίπεδα της σεροτονίνης είναι ψηλά η διάθεση είναι καλή. Σε αντίθετη περίπτωση εμφανίζεται κατάθλιψη.  Το τρέξιμο λοιπόν είναι το φυσικό και ακίνδυνο ναρκωτικό …προσοχή όμως μη γίνει και εξάρτηση!!!!

treximo 3

– Μειώνει το άγχος:
Είναι εκτόνωση και ο τέλειος μηχανισμός άμυνας απέναντι στα στρεσογόνα ερεθίσματα…ιδιαίτερα αν τρέχετε έξω , στη φύση!!!!!!!!!!!

– Βελτιώνει τον ύπνο σας:
Καθώς μειώνεται το στρες , βελτιώνεται και ο ύπνος σας.

– Είναι διαφυγή:
Είναι η διέξοδός σας, το διάλειμμά σας από τα προβλήματα, η «ιερή σας ώρα»…το μυαλό αδειάζει αλλά είναι σίγουρο ότι επιστρέφοντας θα είναι πιο καθαρό για να συνεχίσει!!!!!!!!!!!!!!!!!

treximo 2

– Καίτε θερμίδες:
Ενεργοποιεί το μεταβολισμό και ενδείκνυται για την απώλεια βάρους…εξαρτώνται όλα από το τι είδους τρέξιμο κάνετε (αργό ή γρήγορο) και τη διατροφή σας!!!!!!!!!!!!!

– Βελτιώνετε  τη φυσική σας κατάσταση και την καρδιοαναπνευστική λειτουργία αυξάνοντας τη λειτουργία της καρδιάς.

treximo 1

– Ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί με πιο γρήγορους ρυθμούς και κατά συνέπεια βελτιώνεται. Συνεπάγεται καλύτερη ποιότητα ζωής και μακροζωία!!!!

– Βελτιώνεις το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

– Μπορεί να γίνει όποια ώρα σε όποιο μέρος:
Το ωράριο λειτουργίας δεν έχει περιορισμό…αποφασίζετε, βάζετε τα αθλητικά σας και ξεκινάτε…ακόμα και η νύχτα γίνεται μέρα!!!!!!!!!!!!

– Δεν κοστίζει:
Ανοίγετε την πόρτα και ξεκινάτε. Δεν υπάρχει διόδιο ή είσοδος με πληρωμή παρά μόνο απόλυτη ελευθερία στο χρόνο, στον προορισμό, στην ταχυτητα… βάλτε την αγαπημένη σας μουσική στο κινητό ή κάποια εφαρμογή για καταγραφή των δεδομένων σας και …ξεκίνησατε!!!!!!!!!!!!!

– Μπορείτε να πάρετε μέρος σε αγώνες  που έχουν φιλανθρωπικό σκοπό και παράλληλα παρακινείτε φίλους  αλλά βελτιώνετε και την προσωπική σας επίδοση.

Και ας τρέξετε ή να περπατήσετε λιγάκι κι ας αφήσετε το αυτοκίνητο…κάνετε «καλό στο περιβάλλον»!!!!!!!!!!!

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®

varvara low