Διατάσεις στο γραφείο…Λίγο stretching στο χώρο της δουλειάς δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Το καθημερινό μας πρόγραμμα είναι συχνά τόσο ασφυκτικό που το γυμναστήριο ή το jogging φαντάζει μία υπερβολική πολυτέλεια… Ας μην αφήσουμε τις υποχρεώσεις να μας καταβάλουν και να μας απογοητεύσουν. Μπορούμε να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας στα καθημερινά μας δεδομένα, ωφελώντας τον εαυτό μας, όσο μπορούμε περισσότερο.

Είναι 20:30 και είμαι ακόμα στο γραφείο σκυμμένη πάνω από το φορητό μου υπολογιστή προσπαθώ να στείλω τα e-mails της ημέρας, να μπω λίγο στο facebook και να φύγω για το σπίτι. Η πλάτη μου όμως με πονάει απίστευτα! Σε εκείνο το σημείο μεταξύ των ώμων θέλω να «καρφώσω μαχαίρι»! Όχι πως και ο αυχένας μου δεν διαμαρτύρεται!

diataseis 1

Βάζω τα χέρια μου λυγισμένα πίσω από τον αυχένα και τεντώνω το πάνω μέρος του κορμιού μου.  Μένω για 10 χρόνους και επαναλαμβάνω 3 φορές. Η ανακούφιση είναι άμεση! Νιώθω ήδη καλύτερα!

diataseis 2

Κρατώ  με το ένα χέρι την καρέκλα μου και με το άλλο υποβοηθώ τη διάταση σε πλάγια κάμψη του κεφαλιού. Πιέζω τόσο όσο να είναι ανεκτός ο πόνος, κατεβάζοντας το ώμο  του ελεύθερου χεριού για να γίνει πιο έντονη διάταση.Μένω στη θέση αυτή για 10 χρόνους και επαναλαμβάνω 3 φορές για κάθε πλευρά.

diataseis 3

Λυγίζω το χέρι πάνω από το κεφάλι και το τραβώ προς τα κάτω με το άλλο οδηγώντας το προς τη σπονδυλική στήλη. Δεν είναι και η πιο εύκολη άσκηση και ο ώμος μοιάζει να είναι «αδύναμος κρίκος». Κάνω διατάσεις σε κάθε χέρι για 10 με 15 χρόνους και από 3 sets.

diataseis 4

Σηκώνομαι από την καρέκλα του γραφείου μου και τοποθετώντας τα χέρια πάνω στην πλάτη της τεντώνω όλο το πάνω μέρος του κορμού μου, διατηρώντας το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια.  Εδώ είναι που ακούω τα ηχητικά εφέ κρακ… κρουκ… και νιώθω πανάλαφρη, καθώς αλλάζω στάση και όλα μοιάζουν να μπήκαν στη θέση τους! Επαναλαμβάνω 2-3 φορές για 12 με 15 χρόνους.

diataseis 5

Πηγαίνω προς το παράθυρο και με λυγισμένο το χέρι τεντώνω το στήθος μου.  Πόσο ανάγκη το έχω μετά από τόσες ώρες εργασίας σκυμμένη! Μετά από τρεις φορές σε κάθε χέρι για 15 χρόνους νιώθω το στήθος μου να έχει ανοίξει και την πλάτη μου να είναι πιο ίσια! Λέτε να είναι ιδέα μου?

diataseis 6

Εκμεταλλεύομαι το τηλέφωνο που χτυπά και αλλάζω θέση,  βγάζω τα παπούτσια μου και ανεβάζω τα πόδια ψηλά για να ξεκουραστούν και να ξεπρηστούν… τι να κάνουν και αυτά? Όλη μέρα με τακούνια!

diataseis 7

Και ενώ η συνομιλία συνεχίζεται παίζω με τα άκρα των ποδιών και τα κινώ από flex σε point συνεχόμενα.

diataseis 8

Τέλος, το «μπουρ-μπουάρ» στο τηλέφωνο. Ξαπλώνω πάνω στα πόδια μου για να ανακουφιστεί όλο το κορμί μου. Ωραία διάταση! Όμως τα ωραία είναι για λίγο και όχι για χόρταση.

diataseis 9

Σηκώνομαι όρθια, τοποθετώ τα χέρια πάνω από τη λεκάνη και προσπαθώ να εκτελέσω έκταση κορμού. Μη φοβάστε δεν πρόκειται να πονέσει η μέση.

diataseis 10

Στη συνέχεια εκτελώ πλαγιές κάμψεις τραβώντας το ένα χέρι διαγώνια ψηλά. Επαναλαμβάνω και για την άλλη πλευρά, προσέχω να διατηρώ τη λεκάνη σταθερή για να νιώθω τη διάταση έντονα.

diataseis 11

Έχει πια σκοτεινιάσει και είναι ώρα να φύγω από το γραφείο. Υπόσχομαι στον εαυτό μου να εκτελώ τις ασκήσεις αυτές καθημερινά πρώτον για να μην καμπουριάζω και δεύτερον για να μην πονάω.  Αφιερώστε λίγο χρόνο και δοκιμάστε τις και εσείς! Καλή επιτυχία φίλοι μου!

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers Ultimate Pilates System”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers

varvara low

Πηγή: fitness & spa τεύχος 20