Ζυγαριά ….φίλος ή εχθρός?

Σαν  personal trainer έχω συναντήσει πάρα πολύ κόσμο που εξαρτάται από τη ζυγαριά σε σχεδόν καθημερινή βάση…ένα μόνιμο άγχος και φόβος για τα 100 ή τα 300 γραμμάρια που μπορεί να δείξει παραπάνω.

Κι όμως υπάρχουν απλοί τρόποι να ελέγχουμε το βάρος μας σε συνδυασμό βέβαια με τη ζυγαριά, ελαχιστοποιώντας τις επισκέψεις μας σε αυτήν σε μια φορά την εβδομάδα, ίδια μέρα και ώρα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες (συνήθως μετά το πρωινό ξύπνημα και την κένωση του εντέρου).

Μικρές Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε σαν μέτρο ένα στενό σας ρούχο και νιώστε τις διαφορές
  • Δείτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη. Η ζυγαριά δε μπορεί να ξεχωρίσει τη  διαφορά βάρους από λίπος (που έχει μεγάλη σημασία όταν χάνετε βάρος στη σύσταση σώματος) και δεν μπορεί να σας πεί αν είστε δυνατότερος/η ή  γρηγορότερος/η. Σημασία έχει πώς δείχνετε και όχι τελικά πόσο βάρος έχετε!
  • Προσπαθήστε να έχετε μια υγιεινή διατροφή και να συμπεριλαμβάνετε στο διαιτολόγιό σας πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη…όχι λοιπόν χημικές ή μονομερείς δίαιτες!

  • Γυμνάζεστε??? Κι αν όχι τότε προσπαθήστε να είστε ζωηρός/ή κατά τη  διάρκεια της μέρας. Για παράδειγμα, ανεβείτε σκάλες παρόλο που μπορεί να υπάρχει ασανσέρ, περπατήστε και μη χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις, ποδηλατείστε  στον ελεύθερό σας χρόνο, καθαρίστε τον κήπο σας…κ.ά!!!!
  • Και παρόλο που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας χιλιάδες δίαιτες δικές σας ή φίλων σας ή από περιοδικά, κλείστε ραντεβού με ένα διαιτολόγο που  να επισκέπτεστε σε ταχτικά χρονικά διαστήματα και να μπορείτε έτσι να έχετε βοήθεια όταν μένετε στάσιμος/η σε κάποια κιλά ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις που μπορεί να θέλετε βοήθεια.

Θυμηθείτε ότι είστε μοναδικός με το βάρος, το ύψος, το σωματότυπο, τη σύσταση του σώματος. την περιφέρεια της λεκάνης κ.α. που έχετε, οπότε καμία δίαιτα δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους…χρειάζεστε μια διατροφή “κομμένη και ραμμένη” στα δικά σας “μέτρα και σταθμά”.

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer  του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner  της Εταιρείας AthensTrainers®