Καρπούζι

//Καρπούζι

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα εύγευστο και δροσιστικό φρούτο. Περιέχει μόνο 46 θερμίδες ανά φλιτζάνι, αλλά

έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α και πολλές υγιείς φυτικές ίνες.

Παρακάτω θα δείτε κάποια από τα οφέλη που προσφέρει η κατανάλωσή του:

  • Η υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό  προσφέρει ενυδάτωση στον οργανισμού
  • Είναι ένα φρούτο χαμηλών θερμίδων υψηλό σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά όπως καροτενοειδή, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε κ.α.
  • Περιέχει πολλά συστατικά  για την καρδιά, όπως λυκοπένιο, κιτρουλίνη και άλλες βιταμίνες και μέταλλα.
  • Το λυκοπένιο και η βιταμίνη C είναι αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο καρπούζι. Το λυκοπένιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καλή υγεία των ματιών
  • Αρκετά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο καρπούζι είναι καλά για τα μαλλιά και το δέρμα . Μερικά  διατηρούν την επιδερμίδα ελαστική ενώ άλλα προστατεύουν από τα ηλιακά εγκαύματα
  • Οι ίνες και το νερό είναι σημαντικά για την υγιή πέψη. Το καρπούζι περιέχει και τα δύο.

Το καρπούζι είναι ένα εκπληκτικά ευεργετικό φρούτο. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και παράγει επίσης πολλά άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως λυκοπένιο και βιταμίνη C. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά σημαίνουν ότι το καρπούζι δεν είναι μόνο ένα νόστιμο σνακ  χαμηλής θερμιδικής αξίας – είναι επίσης πολύ καλό για την υγεία σας.

Πηγή: www.healthline.com

By |2018-08-25T14:30:38+00:00Αύγουστος 25th, 2018|Διατροφή|0 Comments