Ο μακρινός γαλαξίας του «Star Wars» μεταφέρεται στον «Ελληνικό Κόσμο» Ναυτεμπορική 11/1

«Star Wars Stories», από τις 22 Ιανουαρίου

o-makrinos-galaksias-tou-star-wars-metaferetai-ston-elliniko-kosmo

Οι – κάθε ηλικίας – θαυμαστές των «Star Wars» θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον ιππότη Τζεντάι που κρύβουν μέσα τους, στην έκθεση «Star Wars Stories», η οποία θα παρουσιαστεί στον «Ελληνικό Κόσμο», από τις 22 Ιανουαρίου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν συλλεκτικά παιχνίδια και τα ελληνικά συλλεκτικά κόμιξ «Ο Πόλεμος των Άστρων» που κυκλοφόρησαν  το 1977, να δουν από κοντά το αυτόγραφο του Ντέιβιντ Πράους  -που υποδύθηκε τον Νταρθ Βέιντερ στην αυθεντική τριλογία, και αυθεντικά φιλμ της ταινίας.

Όπως κυκλοφόρησαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980

Στην έκθεση, το κοινό θα μπορέσει να θαυμάσει μία συλλογή συλλεκτικών παιχνιδιών, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στα αυθεντικά κουτιά τους, όπως κυκλοφόρησαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Η Kenner και η Palitoys είναι οι πιο διάσημες εταιρείες παιχνιδιών, συλλεκτικά κομμάτια των οποίων θα εκτίθενται στον «Ελληνικό Κόσμο» από την Συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), ενώ παράλληλα παρουσιάζονται διαστημόπλοια, φιγούρες, επιτραπέζια, διαστημικές ναυμαχίες και Monopoly από ελληνικές εταιρείες παιχνιδιών.

o-makrinos-galaksias-tou-star-wars-metaferetai-ston-elliniko-kosmo

Μια ιδέα που τρέλανε την αγορά

Ο δημιουργός του «Star Wars», George Lucas, διαπραγματευόμενος την αμοιβή του με την Fox για την πρώτη ταινία του, κράτησε τα δικαιώματα για παιχνίδια, μπλούζες και άλλα αντικείμενα που θα κυκλοφορούσαν με τους ήρωες της ταινίας. Κανείς δεν περίμενε, όχι μόνο την επιτυχία του έργου, αλλά και το ρεύμα που δημιούργησε στη βιομηχανία των παιχνιδιών. Η πρωτοπόρος εταιρεία Kenner, μη μπορώντας, τα Χριστούγεννα του 1977, να καλύψει την ζήτηση από τους θαυμαστές του «Πόλεμου των Άστρων», σκαρφίστηκε μια ιδέα που τρέλανε την αγορά.

assets_LARGE_t_420_54621819 - Αντίγραφο

Κατασκεύασε το «Early Bird Certificate Package», ένα πιστοποιητικό για να κρατήσει σειρά προτεραιότητας όταν θα μπορούσε να παράγει και νέες φιγούρες, γεγονός μοναδικό στην ιστορία των συλλεκτικών παιχνιδιών.

o-makrinos-galaksias-tou-star-wars-metaferetai-ston-elliniko-kosmo3

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Για τους μικρούς φίλους της έκθεσης θα υπάρχουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Πόλεμος των Άστρων Fit Smiling Kids», τα οποία θα τους μεταφέρουν στον υπεργαλακτικό κόσμο των παιχνιδιών της «Star Wars» «επιβιβάζοντάς τους στο Millennium Falcon με φανταστικές ταχύτητες που ξεπερνούν την ταχύτητα του φωτός και θα τους «εκπαιδεύσουν» ώστε να γίνουν αληθινοί Τζεντάι. Ανάμεσα σε αυθεντικά συλλεκτικά παιχνίδια, η ομάδα του Fit Smiling Kids της AthensTrainers θα μυήσει τα παιδιά στον κόσμο των Τζεντάι.

o-makrinos-galaksias-tou-star-wars-metaferetai-ston-elliniko-kosmo4

Ωράριο εκπαιδευτικών προγραμμάτων Πόλεμος των Άστρων «Fit Smiling Kids»:

Σάββατο, 23 & 30 Ιανουαρίου, 11:30-13:30

Σάββατο, 6, 13 & 20 Φεβρουαρίου, 11:30-13:30

o-makrinos-galaksias-tou-star-wars-metaferetai-ston-elliniko-kosmo5

Πληροφορίες

 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000
Συνδυαστικό εισιτήριο στην έκθεση «Toy Stories» & εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πόλεμος των Άστρων  «Fit Smiling Kids»: 5 ευρώ.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών και άνω.

smiling

Πηγή: naftemporiki.gr