Ποια είναι τα οφέλη της γυμναστικής σε εξωτερικό χώρο?

Οι λόγοι να γυμναστείς σε

 εξωτερικό χώρο είναι πάρα πολλοί.

Όταν είσαι όλη μέρα σε κλειστό χώρο, είτε στο χώρο της εργασίας σου είτε στο διαμέρισμά σου, έχεις την ανάγκη να αλλάξεις παραστάσεις. Στη φύση δεν υπάρχει περιορισμός ωραρίου, είσαι ελεύθερος  να γυμναστείς ό,τι ώρα θέλεις και να επιλέξεις εσύ το μέρος ανάλογα με τον καιρό και τη διάθεσή σου και, το καλύτερο; Είναι εντελώς δωρεάν!

Τα οφέλη για την υγεία σου είναι πολλαπλά, αφού αναπνέεις καθαρό αέρα, ενισχύεται το ανοσοποιητικό σου σύστημα μιας κι ο εξωτερικός χώρος έχει λιγότερα  μικρόβια! Επιπλέον, προσλαμβάνεις μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D που καταπολεμά τα ορμονικά προβλήματα και, μη σου φανεί περίεργο, αλλά το φυσικό φως βοηθά τόσο στο μεταβολισμό του οργανισμού όσο και στον ύπνο. Η φύση σου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για εκγύμναση και βοηθά στην πνευματική και στην ψυχολογική αποφόρτιση από το άγχος της καθημερινότητας. Μην ξεχνάς ότι η άθληση στην ύπαιθρο μοιάζει με παιχνίδι ειδικά αν έχεις και παρέα. Πάρε το ποδήλατό σου και ξανανιώσε τη χαρά που είχες σαν μικρό παιδί όταν ξεκινούσες να πας βόλτα.

Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι μια προπόνηση υψηλής έντασης είναι τρεις φορές πιο αποτελεσματική στη καύση λίπους απ’ ότι η προπόνηση αντοχής σε ένα κλειστό χώρο!

Σολωμονίδου Κυριακή Pilates Instructor, Fit Smiling Kids Administrative Manager, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

Πηγή: Body Magazine Ιούνιος 2017