Προλαβαίνω να κάνω ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής για να χάσω λίπος μέσα σε λίγες εβδομάδες?

Και βέβαια προλαβαίνεις να πετύχεις αρκετά μέχρι τον Αύγουστο, αρκεί να έχεις τα βασικά συστατικά: απόφαση, επιμονή και στόχο. Τα προγράμματα που έχουν άμεσο αποτέλεσμα και βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση παράλληλα με το επιθυμητό «κάψιμο» λίπους είναι αυτά που βασίζονται στην «κυκλική προπόνηση», γνωστή ως circuit training. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα με διάρκεια 30’ έως 45’ είναι αρκετές.

Το βασικό είναι ότι δεν βαριέσαι με αυτή την προπόνηση μιας και οι ασκήσεις διαδέχονται η μία την άλλη και δεν υπάρχουν περιθώρια σκέψεων για παραίτηση. Σε βοηθάει να κάψεις 30% περισσότερες θερμίδες από ένα τυπικό πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη. Ασκήσεις δύναμης και αντοχής εναλλάσσονται χωρίς διάλειμμα μέχρι την ολοκλήρωση του «κύκλου ασκήσεων». Ακολουθεί διάλειμμα δύο λεπτών και επανάληψη άλλες δύο φορές, δηλαδή τρεις γύροι στο σύνολο. Η επιλογή των ασκήσεων και του αριθμού τους ανά γύρο σχετίζεται με το αρχικό επίπεδο φυσικής σας κατάστασης.

Συνδυασμένη αυτή η προπόνηση με άλλη μια μέρα ελεύθερης δραστηριότητας (από τρέξιμο ως κολύμπι, από ποδήλατο ως κωπηλασία, από Zumba ως indoor cycling ή ό,τι άλλο σε ευχαριστεί) και μια ισορροπημένη διατροφή με 5 γεύματα και πολύ νερό, θα έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα στον ελάχιστο χρόνο.

Σίγουρα υπάρχουν και τα προγράμματα HIIT (High Intensity Interval Training) που και αυτά δίνουν εξίσου άμεσα αποτελέσματα. Είναι προγράμματα που απαιτούν καλογυμνασμένα σώματα που δεν θα παρουσιάσουν τραυματισμούς λόγω της υψηλής έντασης και των μικρών διαλειμμάτων εκτέλεσης και ανάπαυσης.

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”,General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Πηγή: Body Magazine Ιούλιος 2017