Τα ζώδια συνιστούν διατροφή και άθληση…ιχθύς

Και να που ήρθαμε στο μήνα των Ιχθύων!!!  Μετά το τσουνάμι που σήκωσε ο Υδροχόος ανάγκη έχουμε από λίγη ηρεμία στη ζωή μας. Ε ναι, τα ψαράκια μας στο ζωδιακό κύκλο είναι ήσυχα θα λέγαμε….γιατί και αυτά νευριάζουν, πως να το κάνουμε, άνθρωποι είναι κι αυτοί. Όταν φτάνουν στο «αμήν» ε, τότε νευριάζουν και είναι απότομοι και μάλιστα από κει που δεν το περιμένεις….

Φίλε μας Ιχθύ, ονειροπόλε και συναισθηματικέ…πιο συναισθηματικός δεν γίνεται, είσαι ο πιο ευαίσθητος απ΄όλους μας…θα θέλαμε να σου πούμε και να σου δώσουμε λίγες συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή σου πιο όμορφη! Μην το πάρεις προσωπικά, τα είπαμε «ένα χεράκι» και με τα προηγούμενα ζώδια, θα τα πούμε και στα επόμενα! Α, εξαιρέσεις δεν κάνουμε! Γι αυτό μη στενοχωρηθείς και το πάρεις κατάκαρδακαι μας μελαγχολήσεις. Εξηγούμαστε γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχεις συχνά τάσεις κατάθλιψης κι αυτοκαταστροφής, μιας και είσαι πολύ εύθικτος. Εμείς, ότι σου πούμε, είναι για να γίνεις πιο χαρούμενος στη ζωή σου!

Και αφού εξηγηθήκαμε ας περάσουμε στο «δια ταύτα». Απ΄ότι ξέρεις κι εσύ είσαι πολύ απρόσεκτος κι ακατάστατος με τη διατροφή σου. Μπορείς άλλες φορές να τρως ακατάπαυστα και μάλιστα είσαι πολύ λιχούδης στα γλυκάκια. Ναι, ναι, δε βάζεις μέτρο αλλά ούτε έχεις και ιδιαίτερες προτιμήσεις . Γλυκό να είναι κι ας είναι ότι είναι, με λίγα λόγια δεν έχει σημασία αν είναι μπακλαβάς ή αν είναι γλυκό του κουταλιού ή σοκολατίνα…Άλλες φορές όμως μπορεί να μην τρως και τίποτε, μιας και σε συνεπαίρνουν τα όνειρά σου και ζεις στον κόσμο σου!!! Χώρια ότι είσαι πρότυπο αφηρημάδας! Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί!!!Για να μην αναφέρουμε ότι όταν είσαι στις «μαύρες» σου το «τσούζεις» παραπάνω και καπνίζεις και υπερβολικά!!!  Δε λυπάσαι τον δύσμοιρο εαυτό σου; Εσύ, που είσαι τόσο καλό παιδί να παρασύρεσαι από τέτοιες άσχημες συνήθειες;

Επειδή σε νοιαζόμαστε και θέλουμε τα καλύτερα για σένα, άκου τι σου προτείνουμε:

Καταρχήν μην εξαρτάσαι τόσο πολύ απ΄τους άλλους! Μην περιμένεις να ξεκινήσει κάποιος φίλος σου σωστή διατροφή για να το κάνεις κι εσύ. Από σήμερα το παίρνεις απόφαση! Τρως σωστές ώρες και σωστή ποσότητα. Ψάρια, θαλασσινά, άσπρο κρέας, φρούτα, λαχανικά και ιδιαίτερα αγκινάρες , μάραθο και λάχανο μπαίνουν στο μενού σου. Αυτά θα κάνουν καλό στην λειτουργία των νεφρών και θα καθαρίσουν το αίμα σου. Χρειάζεσαι βέβαια και πολλές πρωτείνες, μοσχαράκι και μοσχαρίσιο συκωτάκι, αυγά , γιαούρτι, για να σου δώσουν την ενέργεια για την σωστή λειτουργία των κυττάρων. Έχεις μια τάση να γίνεσαι λίγο πλαδαρός και στρογγυλός,γι αυτό δυνάμωσε λίγο τους μυς. Το βιοχημικό σου άλας είναι ο φωσφωρικός σίδηρος. Πολλές φορές μπορεί να υποφέρεις από αναιμία, χαμηλή πίεση,να μην έχεις σωματική αντοχή, να λαχανιάζεις εύκολα, να παθαίνεις κατάθλιψη….σκέψου το, σου συμβαίνει; Γι αυτό μαρούλια, φράουλες, ραπανάκια, αγγούρια, αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες, θα σου δώσουν το απαραίτητο για σένα φωσφωρικό σίδηρο. Αλλά και το σπανάκι και τα μαυρομάτικα φασόλια θα σου κάνουν πολύ καλό. Τα βότανα που θα σου συνιστούσαμε είναι τα ισλανδικά βούρλα, η μποράντσα και τα φύκια! Δεν είναι πολλά, μην απελπίζεσαι, βάλε λίγο τάξη στο πρόγραμμά σου κι όλα θα πάνε μια χαρά!

Βέβαια δεν είναι μόνο η διατροφή που θα σε βοηθήσει. Θα πρέπει να βάλεις και την άθληση στη ζωή σου! Ναι,μην φωνάζεις, το ξέρουμε ότι δεν είσαι αθλητικός τύπος! Είσαι ανάλογα με τη διάθεσή σου…όταν δεν είσαι καλά κι σε έχουν «πιάσει τα υπαρξιακά σου» δεν κουνάς ούτε το δάχτυλό σου! Δοκίμασε τη Yoga και τον χορό συνδυασμένα με μουσική, θα σε τονώσουν, θα σε ηρεμήσουν και θα φέρουν μια ισορροπία στο σώμα και το μυαλό σου. Αν δεν προτιμήσεις το διαλογισμό, το κολύμπι και το surfing είναι ιδανικά για σένα, μιας και το νερό είναι το στοιχείο σου! Με αυτά θα τονώσεις τα πόδια σου και το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Ελπίζουμε ότι είμαστε καλοί  φίλοι κι ότι τελικά θα συνειδητοποιήσεις ότι έχουμε δίκιο! Κάνε πιο όμορφο τον εαυτό σου…όχι ότι δεν είσαι…αλλά κι ομορφότερη τη ζωή σου… Ξέρουμε ότι αυτά που σου είπαμε, θα τα ψάξεις πολύ καλά …άλλωστε δε μένεις στην επιφάνεια των πραγμάτων…Ήδη το έχεις ξεκινήσει…είμαστε σίγουροι γι΄αυτό!!! Ονειρέψου τα αποτελέσματα και χαμογέλα!!!! Η ζωή είναι ωραία!!!

Γράφει η Κυριακή Σολωμονίδου

Επιμέλεια Βαρβάρα Σολομωνίδου

Πηγές :

www.tlife.gr    24wro.com   www.astrologos.gr   www.astro-live.gr