Τα ζώδια συνιστούν διατροφή και άθληση…κριός

Δυναμικός κι αποφασιστικός καταφθάνει ο φίλος μας ο Κριός!!! Ορμητικός, γεμάτος ενέργεια κι ενθουσιώδης!!!

Ναι, είσαι ένα άτομο δραστήριο, που του αρέσουν οι μεγάλες ταχύτητες κι η αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη! Σου αρέσουν τα πάντα, ενθουσιάζεσαι με ότι καταπιάνεσαι και «παίζεις» στη ζωή σου ανταγωνιστικά! Θες οπωσδήποτε τη νίκη, γιατί είσαι ο αρχηγός, ο ηγέτης!

Με όλα τούτα όμως, καταπονείς το ταλαίπωρο κορμί σου και σίγουρα και τον οργανισμό σου, που κάποια στιγμή θα χτυπήσει συναγερμό. Μη φτάσουμε όμως στα άκρα…

Γι΄αυτό λοιπόν, φίλε μας Κριέ θα σου προτείναμε να κάνεις μια στάση, να ξαποστάσεις και να σου δώσουμε κάποιες μικρές συμβουλές, σε θέματα που ίσως σου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή…μάλλον δεν εκφραστήκαμε σωστά…εσένα δε σου διαφεύγει τίποτε, γιατί αλλιώς τι ηγέτης θα ήσουν. Μην το παίρνεις εγωιστικά…γιατί σε πιάνουν κι εσένα οι εγωισμοί σου…άνθρωπος είσαι κι εσύ…με τόσα τρεχάματα στη καθημερινή σου ζωή, κάπου δεν έχεις βρει το χρόνο ακόμη να τα προσέξεις πιο καλά…

Τα πολλά τρεχάματα καλέ μας Κριέ, φέρνουν μεγάλους πονοκεφάλους, για να μην πούμε ημικρανίες και νευραλγίες…όπως και να το δούμε είσαι νευρικός τύπος…μπορούμε να πούμε ότι κάποιες φορές μοιάζει να είσαι λάτρης των καυγάδων… Οι αυπνίες, σίγουρα έχουν γίνει ο μόνιμος σύντροφός σου, κάτι σαν τη κρεβατομουρμούρα ένα πράγμα, που δεν σε αφήνει να «κλείσεις μάτι» τα βράδια.  Γι΄αυτό καλό θα ήταν να βλέπεις άλλους να πίνουν καφεδάκια. Γενικά όμως θα πρέπει να βρεις χρόνο να τρως σωστά. Κι όταν λέμε να τρως σωστά εννοούμε να τρως καθιστός και με ηρεμία, να απολαμβάνεις τη κάθε μπουκιά…μη πάει αμάσητο το φαί στο στομάχι, όπως συνηθίζεις να κάνεις…Τρώγε αργά, μάσα καλά την κάθε πηρουνιά και βάλε στο μενού σου φρούτα και λαχανικά. Το βιοχημικό σου άλας είναι το φωσφορικό κάλιο, έτσι το μαρούλι, το σπανάκι, τα καρότα, τα μήλα, τα παντζάρια, το σέλινο, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια, το σινάπι, τα ραπανάκια, τα αγγούρια, τα καρύδια και τα λεμονάκια είναι ευεργετικά για τον οργανισμό σου. Αυτά θα σου δώσουν τη ζωτικότητα που χρειάζεσαι, αλλά θα μειώσουν κι εκείνους τους επίμονους πονοκεφάλους που λέγαμε παραπάνω. Και μη μας πεις ότι δεν υποφέρεις από πονοκεφάλους…όλη σου η ζωή ένας πονοκέφαλος έχει καταντήσει…απορούμε πως αντέχεις…Αυτό που γνωρίζουμε ακόμη είναι ότι τους οδοντίατρους δεν θέλεις ούτε να τους βλέπεις, γι΄αυτό και προσέχεις και δεν είσαι γλυκατζής και μπράβο σου! Σου αρέσει όμως πάρα πολύ το κρέας και τα πικάντικα. Εδώ βάλε λίγο μέτρο, και αν σου αρέσει να τα «τσούζεις» λίγο παραπάνω από τους άλλους, καλό θα ήταν να σταματήσεις τις κακές συνήθειες αυτού του τύπου. Σίγουρα αυτού του είδους τα «πέρα-δώθε» με γιατρούς δεν σου αρέσουν… Το χαμομήλι και το τίλιο όπως και η λουίζα καλό θα έκαναν στη χαλάρωση και την ηρεμία, ενώ η μαντζουράνα κι ο βασιλικός κάνουν θαύματα στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου!

Βέβαια, το ότι τρέχεις όλη μέρα δε σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι και την άθληση στη ζωή σου. Ναι, με τόσο καθημερινό τρέξιμο γυμνάζεσαι, αλλά αυτό δεν ονομάζεται άθληση…Αυτό που κάνεις είναι καταπόνηση, σωματική και ψυχολογική. Εμείς σε συμβουλεύουμε να ξεκινήσεις τη συστηματική άσκηση. Γυμνάσου με αερόμπικ, τρέξιμο ή περπάτημα και βάρη. Επειδή γνωρίζουμε ότι είσαι υπέρ των ομαδικών αθλημάτων των οποίων θες να είσαι εσύ ο αρχηγός, θα σου προτείναμε ποδόσφαιρο, τέννις, motocross, Active Tae Bo.Ειδικά το τελευταίο συνδυάζει αερόβια άσκηση και πολεμικές τέχνες μαζί…τέλειο για σένα, θα εκτονώνεις και τα νευράκια σου μια χαρά!!! Κι έτσι θα αποφεύγονται και οι παρεξηγήσεις…γιατί όταν εκτονώνεις με το παραμικρό τα νευράκια σου σε λάθος μεριές, τότε μόνο παρεξηγήσεις γεννιούνται και μάλιστα μεγάλες κι εκρηκτικές…κι αυτό καλό δεν είναι για κανέναν…Προς Θεού όμως, όχι μεγάλη πίεση την ώρα που ασκείσαι…δεν κάνει καλό στους πονοκεφάλους σου…είπαμε θα αθλείσαι και θα εκτονώνεσαι, όχι να πιέζεσαι…έχει διαφορά αυτό!

Αν τυχόν πρόλαβες να μας ακούσεις φίλε μας Κριέ, περιμένουμε να σε δούμε νικητή! Το να βάλεις και την υγεία σου μέσα σε αυτά που καταπιάνεσαι καθημερινά, δε νομίζουμε ότι θα σου είναι δύσκολο. Ένας ηγέτης σαν κι εσένα πρέπει να δείχνει αλλά και να είναι υγιής και δυνατός, σωματικά αλλά και ψυχικά!!! Ανταγωνίσου με τον εαυτό σου για να είσαι εσύ ο μεγάλος νικητής!!!

Γράφει η Κυριακή Σολωμονίδου

Επιμέλεια Βαρβάρα Σολομωνίδου

Πηγές: www.astrology.gr   www.astropedia.gr  www.tlife.gr  www.missbloom.gr