Τα ζώδια συνιστούν διατροφή και άθληση…ταύρος

Κάντε όλοι στην άκρη…έρχεται ορμώμενος ο Ταύρος…προς Θεού, όχι κόκκινα πανιά!!! Φίλε μας Ταύρε, κάτσε κοντά μας να ξαποστάσεις λίγο…Λίγο, να πάρεις μια ανάσα….μην είσαι τόσο πεισματάρης! Όχι, δε θέλουμε να σε προσβάλουμε, εξάλλου γνωρίζουμε πόσο ευαίσθητος είσαι κατά βάθος κι ας μη το δείχνεις….

Έλα κοντά να κουβεντιάσουμε… Λίγο θα σε απασχολήσουμε κι αυτό για το καλό σου! Για την καλή σου υγεία ενδιαφερόμαστε και νοιαζόμαστε… Έτσι κι αλλιώς κι εσύ το ίδιο θα έκανες για τους φίλους σου! Είσαι πάντα πιστός, υπομονετικός, φερέγγυος αλλά και προστατευτικός μαζί τους!

Επειδή είσαι ο πιο καλοφαγάς απ΄όλους μας, αντιλαμβάνεσαι κι εσύ ο ίδιος ότι κάποια κιλά σου περισσεύουν…ναι, εκεί που βλέπεις, στη κοιλίτσα…Σε πληροφορούμε ότι είναι πολύ εύκολο να τα αποχωριστείς!!! Δε σου μιλάμε για δίαιτες, γιατί γνωρίζουμε πως μόνο που ακούς τη λέξη εκνευρίζεσαι. Δε θα σου χαλάσουμε τη καθημερινότητά σου γιατί δε σου αρέσει καθόλου αυτό. Βάλε το στόχο εσύ κι οργάνωσέ το…ξέρουμε ότι μπορείς και τα οργανώνεις τέλεια όλα…είσαι επίμονο παιδί…

Εμείς λοιπόν σου μιλάμε για μια ισορροπημένη διατροφή. Ναι, καλά άκουσες…θα τρως, δεν θα πεινάς….Απλά κάποια πράγματα θα τα τρως λιγότερο…Κι ας ξεκινήσουμε με το βιοχημικό σου άλας, που είναι το θειικό νάτριο. Σου είναι απαραίτητο μιας κι ο οργανισμός σου έχει τη τάση να κάνει κατακράτηση υγρών κι αυτό είναι αιτία να πρήζεσαι και κυρίως τα ποδαράκια σου. Βάλε στη διατροφή σου λοιπόν παντζάρια, κουνουπίδι, καρότα,αγγουράκια, κολοκύθες και σπανάκι. Μην ξεχνάς τα ψάρια κι όλα τα θαλασσινά που θα σου δώσουν το ιώδιο που θα βοηθήσει τον θυροειδή σου. Εννοείται μπόλικο νεράκι κάθε μέρα. Με το νερό θα αποτοξινωθείς αλλά θα χάσεις και πιο εύκολα τα κιλά… Είναι κι εκείνες οι μοσχαρίσιες μπριζόλες που τόση ώρα σου «τρέχουν τα σάλια»…σε βλέπουμε…ε ναι, μπορείς να τις βάλεις κι αυτές στο πιάτο σου. Και προς Θεού, σάλτσες, τηγανητά κι εκείνα τα γλυκά περιόρισέ τα… Δε χρειάζεται κάθε μέρα…αν είσαι καλό παιδί κι ακολουθείς όλη την εβδομάδα σωστή διατροφή, μπορείς το Σάββατο να το γλεντήσεις και να φας απ΄αυτά…μόνο όταν είσαι καλό παιδί!!! Έχεις ακουστά τις αρθρίτιδες και  τα καρδειαγγιακά…δε θέλεις σίγουρα τέτοια να σου προκύψουν! Κι επειδή το σώμα κι οργανισμός πρέπει να χαλαρώνει,  διάλεξε ποιο βότανο θα γίνει το αγαπημένο σου. Η μέντα, το κάρδαμο, η γλυκόριζα, το θυμάρι, η μολόχα, η λεβάντα, η πικραλίδα, το φασκόμηλο, η αγγελική και η λουίζα θα σε βοηθήσουν πολύ.Προσοχή, το φαί μας δε μας το τρώει άλλος, οπότε μάσα κάθε μπουκιά αργά, όχι λαίμαργα λες κι έχεις να φας απ΄τη Κατοχή!!!

Κι επειδή ένας Ταύρος σαν κι εσένα φίλε μας θα πρέπει να είναι πάντα σε φόρμα και δυνατός, ιδανικό θα ήταν να συνδυάσεις τη διατροφή με την άθληση…Μη πανικοβάλλεσαι!!! Ξεκίνα να το οργανώνεις στο μυαλό σου πρώτα σαν ιδέα και μετά κάνε το πράξη…χαλαρά φίλε μας…Πάρε μαζί σου το κινητό και τα ακουστικά, διάλεξε το σταθμό που θες να ακούσεις και πήγαινε βολτούλα…εμείς το λέμε jogging…Αν,  λέμε αν, σκεφτείς το γυμναστήριο, μη πάει το μυαλουδάκι σου στα μηχανήματα…σκέψου τη Yoga και το Pilates. Αλλά και το καλοκαιράκι αν θες μπορείς να γυμναστείς όμορφα και μέσα στο νεράκι…Πίστεψέ μας θα μας θυμηθείς και θας ευγνωμονείς!!!

Φίλε μας,  είσαι πολύ επίμονος τύπος κι αν τελικά βάλεις ένα στόχο στη ζωή σου, είσαι ο μοναδικός που το καταφέρνεις μόνος σου, χωρίς βοήθεια. Εμείς δεν έχουμε τίποτε άλλο παρά να αναμένουμε την σίγουρη επιτυχία σου!!!

Οι υπόλοιποι που κρυφτήκατε; Βγείτε από εκεί και παραμείνετε στις θέσεις σας…στο επόμενο σειρά έχει ο Δίδυμος….

Αρθρογραφεί η Κυριακή Σολωμονίδου, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®

ΠΗΓΗ : www.astrologos.gr     www.astropedia.gr   www.imommy.gr