Τα ζώδια συνιστούν διατροφή και άθληση…σκορπιός

Μιας  και η περίοδος που διανύουμε είναι οι μέρες του Σκορπιού ας ξεκινήσουμε με την αυτού μεγαλειότητα….

Τι να πούμε γι΄αυτό το ζώδιο…ότι και να πούμε λίγο θα είναι….τόμους μπορούμε να γεμίσουμε!!!!

Αν και τα Σκορπιδάκια δεν έχουν τάση για παχυσαρκία….και τάση να είχαν….άντε να τους πείσεις να κάνουν διατροφή και άθληση. Κι αυτό λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, που τις περισσότερες φορές είναι λες κι έχεις μια ατομική βόμβα έτοιμη να σκάσει ή ένα τσουνάμι που έρχεται, λιγάκι δύσκολο να πειστούν και να συμμορφωθούν.

Ο Σκορπιός λόγω του ότι είναι μαζόχας ή δεν θα τρώει τίποτε, ή θα πέφτει με τα μούτρα….ή θα αθλείται, ή δε θα κουνάει ούτε το δαχτυλάκι του να γυμνάσει. Άσπρο ή μαύρο….γκρι δεν υπάρχει!!!

scorpio-1

Κι όμως επειδή είναι φιλότιμος, γνωρίζει άπταιστα την πειθαρχία και πάνω απ΄ όλα επειδή του αρέσει να εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του….απ΄όπου περνά δεν περνά απαρατήρητος…..βλέπε ζώδια κι έρωτας…..εμείς θα του συνιστούσαμε τα παρακάτω:

Αγαπητέ Σκορπιέ,

«Xτυπήσου» αλύπητα στους ρυθμούς των μοναχικών αθλημάτων…έτσι κι αλλιώς για ομαδικά αθλήματα δεν είσαι…παίζεις για να κερδίσεις, βάζεις πολύ υψηλούς στόχους κι επιδόσεις για τον εαυτό σου. Η άθληση για σένα δεν είναι για ευχαρίστηση, παίζεις κι αθλείσαι για να κερδίσεις!

Τρέξιμο, πολεμικές τέχνες, κολύμβηση, πυγμαχία, έντονες cardio ασκήσεις, καταδύσεις, θαλάσσια σπορ κι ότι άλλο σε δυναμικό και μοναχικό άθλημα είναι τέλειο για έναν Σκορπιό. Σημαντικός βέβαια είναι και ο χορός στη ζωή σoυ!!! Ένα πρόγραμμα Spinning καλό θα σου έκανε…όσο χτυπιέσαι, άλλο τόσο δε σκέφτεσαι κι όσο δε σκέφτεσαι άλλο τόσο δε νευριάζεις. Δύο καλά λοιπόν και γυνάζεσαι και χαλαρώνουν τα νευράκια σου!!! Για μια πλήρη χαλάρωση συνιστάται stretching και Yoga.

Το ξέρουμε βασανίζεσαι με τις λιχουδιές και το καλό φαί, είσαι λάτρης του ωραίου!!! Ωραίο το φαί αλλά….

Προτίμησε να έχεις στη διατροφή σου μπόλικο ψαράκι και θαλασσινά…μιας και είσαι του νερού….αρκετό πουλερικό, γιαουρτάκι κι αμύγδαλο για περισσότερες πρωτείνες. Πολύ καλό θα σου κάνουν τα κεράσια, η ινδική καρύδα, τα ραπανάκια, αμπελόφυλλα, κυδώνια, μπάρες δημητριακών, οι λαχανίδες. Μην ξεχνάς ότι χρειάζεσαι σίδηρο κι ο βασιλικός, η τσουκνίδα(σαν αφέψημα) και το σκουλόχορτο είναι τα μαγικά βότανα για σένα. Ο βασιλικός ιδιαίτερα βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου. Περιόρισε τα πολλά λιπαρά….κάτι πάστες….σουβλάκια…. εκείνες τις μεγαλειώδεις «βούτες» με ψωμί στο λάδι της σαλάτας ή στη σάλτσα των κοκκινιστών….ανεβάζουν κιλά αλλά και πίεση. Και προς Θεού περιορίστε το αλκοόλ…όσοι τα τσούζετε λιγάκι…

Φίλοι μας Σκορπιοί θα βασανιστείτε, θα αυτομαστιγωθείτε για να πάρετε την μεγάλη απόφαση για διατροφή και άθληση. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι είστε οι μόνοι που με την ενόρασή σας συνειδητοποιείτε ότι η πιο δύσκολη επιλογή είναι αυτή που θα φέρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Εδώ βέβαια δεν έχουμε καμιά δύσκολη επιλογή….απλά σας αρέσει το εύκολο να το κάνετε δύσκολο!!! Στο τέλος βέβαια τηρείτε τα πάντα κατά γράμμα!!!

Γράφει η Κυριακή Σολωμονίδου

litsa

Επιμέλεια Βαρβάρα Σολομωνίδου

varvara low

 

Πηγές: clickatlife.grmissbloom.gr

Σκίτσο : Σπύρος Ζαχαρόπουλος