Βαριέμαι τα όργανα και θέλω να κάνω μόνο ζέσταμα και κοιλιακούς

Θα δω αποτελέσματα στην κοιλιά ή πρέπει να κάνω και βάρη;

Υπάρχουν καλά νέα, μπορείς να πετύχεις το αποτέλεσμα που ζητάς ακόμα και αν δεν κάνεις προπόνηση με όργανα ή βάρη. Όμως για να αποκτήσεις επίπεδη και γραμμωμένη κοιλιά, χρειάζεται να συνδυάσεις δύο πράγματα με απόλυτη συνέπεια. Τη διατροφή και την άσκηση μαζί!

‘Eνα πρόγραμμα ενδυνάμωση των μυών του κορμού είναι ωφέλιμο για να δυναμώσεις και να δώσεις μυϊκό τόνο στους κοιλιακούς σου, όμως για να τους δεις να εμφανίζονται χρειάζεται να διατηρήσεις το ποσοστό του λίπους σου σε χαμηλά επίπεδα ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Αναρωτήσου πόσο σωστά τρέφεσαι και αν η διατροφή σου αυτή τη στιγμή είναι σύμμαχος στην προσπάθειά σου. Αν όχι, ζήτησε τις συμβουλές κάποιου ειδικού.

Όσον αφορά την προπόνησή σου, αφιέρωσε τουλάχιστον 20’ σε ένα από τα αερόβια μηχανήματα όπως διάδρομο, ποδήλατο ή όποιο άλλο σε ευχαριστεί, ως προθέρμανση αλλά και για να κάψεις μερικές θερμίδες επιπλέον. Συνέχισε με ασκήσεις για τον κορμό σου δοκιμάζοντας ένα πρόγραμμα που θα περιέχει κάμψεις κορμού (crunches, sit-ups), εκτάσεις για τους ραχιαίους σου και ισομετρικές ασκήσεις τύπου σανίδα (plank). Επανέλαβε τη ρουτίνα αυτή τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.

Η συνέπειά είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στο στόχο σου. Σου εύχομαι καλές προπονήσεις και καλή επιτυχία!

Γρηγόρης Δόγκας, Personal Trainer, Εισηγητής Σεμιναρίων, Associate Manager της AthensTrainers®

Πηγή: Body Magazine Νοέμβριος 2017