Καλοκαίρι στην πόλη 2016

Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» ταξιδεύει τους «κατασκηνωτές» του σε έναν κόσμο μυστηρίου
με τη βοήθεια του ειδικού πράκτορα 254! Το «Καλοκαίρι στην πόλη», η εναλλακτική κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου», το επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά πρόγραμμα συνεχίζεται για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά. Τα παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στη Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν παίζοντας, κάθε γωνιά και δραστηριότητα του «Ελληνικού Κόσμου»! Παραστάσεις και προβολές εικονικής πραγματικότητας, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και άλλες δραστηριότητες προσφέρουν στα παιδιά, για δέκα ολόκληρες ημέρες, ξεχωριστές εμπειρίες γεμάτες γνώση και ψυχαγωγία. Το «Καλοκαίρι στην πόλη» υλοποιείται σε 4 δεκαήμερα και τα θέματα θα εναλλάσσονται, καθώς έχουν σχεδιαστεί δύο ξεχωριστές θεματικές ενότητες με διαφορετικούς τίτλους και δραστηριότητες.

Στην απογευματινή ζώνη η ομάδα AthensTrainers® θα πραγματοποιήσει τα προγράμματα Fit Smiling Kids που συνδυάζουν την άσκηση και το παιχνίδι.

Οι μικροί μας φίλοι στην απογευματινή ζώνη χωρίζονται σε δύο ομάδες. Οι Πήγασοι απ΄τη μια μεριά και οι Κένταυροι απ΄την άλλη. Οι δύο ομάδες μας συναγωνίζονται στο «αθλητικό κομμάτι» και μαζεύουν πόντους! Περνούν μέσα από τούνελ, πηδούν πάνω από εμπόδια, βάζουν καλάθια. Μα κι οι πατούσες της μικρής αρκούδας έχουν την τιμητική τους! Ποιος θα περπατήσει πιο γρήγορα με αυτές; Θα παίξουμε σκοινάκι, μήλα, τις Συμπληγάδες Πέτρες, τον κότταβο κι άλλα πολλά παιχνίδια μέσα απ΄την Αρχαία Ελλάδα και την Ελληνική Παράδοση. Το χρονόμετρο πάντα μετρά….άθληση μέσα απ΄το παιχνίδι…κέφι και γέλια!!! Γνωρίζουμε τις συλλογές μοναδικών παιχνιδιών του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α… μέσα απ΄την έκθεση ”Toy-Stories”.Kάθε παιχνίδι και μια ιστορία, αλλά κι αφορμή για περισσότερο παιχνίδι! Kαι ύστερα έρχεται η ιστορία του «χαραμοφάη». Μοιράζουμε τους ρόλους και κάνουμε μαθήματα υποκριτικής, κινησιολογίας και φωνητικής. Στο τέλος κάθε δεκαήμερου αναδεικνύουμε την χρυσή ομάδα. Δωράκι όμως παίρνουν όλοι οι φίλοι μας, γιατί σημασία έχει η συμμετοχή και η προσπάθεια!!!

Ημερομηνίες & Θεματικές Ενότητες:

Α’ Δεκαήμερο: 21/6- 1/7/2016 Στη σκιά των τεσσάρων πινάκων.

Β’ Δεκαήμερο: 4/7 – 15/7/2016 Ο κύκλος των χαμένων παιχνιδιών.

Γ’ Δεκαήμερο: 18/7 – 29/7/2016 Στη σκιά των τεσσάρων πινάκων.

Δ’ Δεκαήμερο: 29/8 – 9/9/2016 Ο κύκλος των χαμένων παιχνιδιών.

smiling

Πληροφορίες 2122540000

 

camp ime

 

 

 

 

 

 

 

 

https://summer.hellenic-cosmos.gr/