Καλώς ήρθες μωράκι…τι ακριβώς μπορεί να κάνει η νεαρή μητέρα?

Εύκολη άσκηση κοιλιακών: «ρούφηξε» /τράβηξε

την κοιλιά σου  προς τα μέσα με εισπνοή σαν να θέλεις να κουμπώσεις ένα παντελόνι πολύ στενό που για να το καταφέρεις πρέπει να μειώσεις την περιφέρεια της μέσης σου.  Κάνε την άσκηση σε όποια θέση και αν βρίσκεσαι.  Εκτέλεσε 2 -3 σετ των 10- 15 επαναλήψεων αρκετές φορές την ημέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην κρατάς την αναπνοή σου!

Κατά την εκτέλεση των ασκήσεων του προγράμματος με το βάρος του σώματός σου ή με εξωτερική αντίσταση ενσωμάτωσε τις βασικές αρχές του Pilates (το ρούφηγμα της κοιλιάς με ταυτόχρονη εκπνοή + το κλείσιμο των πλευρών + ενεργοποίηση μυών περινέου +επιμήκυνση όλου του σώματος).

-Ασκήσεις για το περίνεο:  αρχικά θα πρέπει να εντοπίσεις αυτούς τους μυς. Είναι υπεύθυνη για τη συγκράτηση της ροής των ούρων.  Δοκίμασε όταν πηγαίνεις για ούρηση να διακόψεις τη ροή της. Οι μύες που το  κάνουν αυτό είναι οι μύες του περινέου. Σαν άσκηση λοιπόν προσπάθησε να ενεργοποιήσεις  τους  μύες αυτούς αλλά με άδεια κύστη (στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης).  Πρόκειται για τις ασκήσεις Kegel. Πρέπει να εκτελέσεις 10 – 20 επαναλήψεις τουλάχιστον 2-3  φορές την ημέρα.

-Περπάτημα 20’- 30’ καθημερινά σαν βόλτα μαζί με το μωρό . ΠΡΟΣΟΧΗ  στον τρόπο που κρατάς το μωρό.

Μην ξεχνάς ότι:

  • οι αρθρώσεις λόγω ρηλαξίνης είναι ακόμα χαλαρές
  • οι κοιλιακοί μύες είναι χαλαροί  και υπάρχει διάσταση ορθού κοιλιακού

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit® Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Για το περιοδικό «Παιδί & Νέοι Γονείς»