Πρέπει να κάνω συγκεκριμένη γυμναστική μετά την εμμηνόπαυση;

Για να επιλέξεις τη μορφή άσκησης που σου ταιριάζει πρέπει να

ξέρεις και τα «παρελκόμενα»της εμμηνόπαυσης. Αρχικά λοιπόν χρειάζεσαι προπόνηση με αντιστάσεις (μηχανήματα, ελεύθερα βάρη, βάρος του σώματος) για να δυναμώσουν οι μύες αλλά και τα κόκαλα, μιας και η οστεοπόρωση είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις λόγω της μείωσης των οιστρογόνων που προκαλεί αυξημένη απώλεια ασβεστίου στα οστά.

Μπορείς να προσθέσεις πρόγραμμα με ασκήσεις pilates, yoga και stretching προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες για να διατηρήσεις το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, να δυναμώσεις τον κορμό, να βελτιώσεις τη σωματική στάση και μέσω της αναπνοής να διαχειριστείς τα επίπεδα στρες της καθημερινότητας.

Με παράλληλη προσοχή στη διατροφή σου θα πρέπει να αυξήσεις την αερόβια δραστηριότητα σου 2-3 φορές την εβδομάδα συνδυάζοντας ποικίλες εντάσεις π.χ. από περπάτημα ως τρέξιμο και από απλή ποδηλασία ως ποδηλασία με ανηφόρες και γιατί όχι και χορό είτε σε χολή χορού είτε σε γυμναστήριο στους ρυθμούς της Zumba.

Έτσι θα διαχειριστείς την πιθανή αύξηση στη χοληστερίνη, τη διαταραχή στο μεταβολισμό της γλυκόζης, την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, την τάση αύξησης του σωματικού σου βάρους και παράλληλα θα βελτιωθεί η ψυχική σου διάθεση. Η ζωή συνεχίζεται και μετά την εμμηνόπαυση!

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of European Lifestyle Medicine Organization (ELMO), DNAFit®  Certified Trainer, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Πηγή Body Magazine