Σκύλος…ο καλύτερος φίλος!

Πρωί και ο γείτονας ξεκίνησε την καθημερινή του βόλτα με το σκύλο του…πάντα ακριβής στην ώρα του…

κάθε ημέρα, την ίδια ώρα…πιο κάτω θα ανταμώσει κι άλλους….τελικά κάθε σπίτι έχει κι έναν σκύλο….δε χρειάζεται να αναρωτιόμαστε το γιατί… 

Ένας σκύλος θα κάνει τη ζωή σου πιο όμορφη…μη μου πεις όχι…Ξυπνάς κι αντικρίζεις τα μάτια του…τα πελώρια μάτια του να σε κοιτούν κι αυτόν να κουνά ουρά απ΄τη χαρά του να σου πει καλημέρα με τον δικό του τρόπο…ποιος μπορεί να αντισταθεί σε κάτι τέτοιο; Ήδη η μέρα σου ξεκίνησε με τον πιο όμορφο τρόπο….

Είναι σαν ένα μωρό που ποτέ δε θα μεγαλώσει…οι στιγμές της φροντίδας του ανεκτίμητες…Δε θα μπορέσει να σου πει ποτέ ευχαριστώ ή σ΄αγαπάω πολύ….θα το κάνει με το βλέμμα του…ναι, αυτό το βλέμμα, που μέσα του βλέπεις όλη την αγάπη μαζεμένη…τόση αγάπη που δεν έχεις ξαναδεί, που δεν έχεις ξανανιώσει… Είναι το βλέμμα που θα σου πει «εγώ είμαι εδώ», σε νοιάζομαι, όταν θα νιώσει ότι δεν είσαι καλά…θα τρέξει να μπει στην αγκαλιά σου, να σου φιλήσει τα χέρια…θα σου πει με τον τρόπο του ότι όλα θα πάνε καλά κι ότι δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από κοντά σου. Όσο κουρασμένος κι αν είναι, είναι πάντα εκεί για σένα, να σε ακούσει….τα παράπονά σου, τα  προβλήματα σου, το άγχος σου, τη χαρά σου….και ναι, σε καταλαβαίνει και συμπάσχει μαζί σου…ποιος άλλος μπορεί να το κάνει αυτό για σένα; Το μόνο που θέλει είναι να είσαι εσύ καλά και να σε φροντίζει…γιατί τελικά αυτός σε φροντίζει….Με έναν σκύλο είναι σίγουρο ότι δεν πάθεις ποτέ κατάθλιψη…γιατί σε αυτόν τα λες όλα…χωρίς να φοβάσαι και να ντρέπεσαι…έχεις βρει τον καλύτερο ψυχολόγο!!!! Είναι αυτός που σε κάνει και χαμογελάς και παίζεις μαζί του σα μικρό παιδί!!! 

Απ΄την άλλη μεριά επειδή είναι πολύ κοινωνικός έχεις αποκτήσει τον καλύτερο “PR Manager”. Στο δρόμο κυκλοφορούν πολλοί με τα σκυλάκια τους…θα σου δοθεί αμέσως η ευκαιρία για γνωριμίες με νέους ανθρώπους…και που ξέρεις αν είσαι ελεύθερος μπορεί να βρεις και το άλλο σου μισό!!! 

Κι επειδή είμαστε αθλητές…ο σκύλος θα σου δώσει το «σύνθημα» για γυμναστική….έχεις τον καλύτερο λόγο αλλά και την καλύτερη παρέα για πεζοπορία, τρέξιμο ή ποδήλατο…ότι κι αν αποφασίσεις αυτός θα σε ακολουθήσει και θα το διασκεδάσει…βλέπεις, αγαπά πολύ την άθληση!

Κι όταν έρθει η ώρα για νανάκια, αυτός θα κουλουριαστεί δίπλα σου…πιστός φύλακας και προστάτης….

Όλα αυτά είναι που τον κάνουν αξιαγάπητο και λατρεμένο!!!!

Τι λες; Μήπως ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις κι εσύ ένα σκυλάκι; 

Βαρβάρα Σολομωνίδου,Wellness Specialist, Personal Trainer,Εισηγήτρια Σεμιναρίων & Συνεδρίων, Pilates Master Trainer του συστήματος “AthensTrainers® Ultimate Pilates System®”, Member of European Lifestyle Medicine Organization, General Manager & Owner της Εταιρείας AthensTrainers®

Κυριακή Σολωμονίδου, Pilates Instructor, Fit Smiling Kids Administrative Manager, Συνεργάτιδα της AthensTrainers®